Gâlcă: “Avem o opţiune pentru locul 2, dar depindem de mulţi factori”

0
437

Universitatea Craiova încheie campionatul, ca şi anul trecut, cu un meci contra lui Sepsi OSK, programat sâmbătă, de la ora 21.00, pe arena „Ion Oblemenco”. Pentru a prinde locul 2 şi implicit un loc în cupele europene, oltenii au nevoie de o victorie, iar CFR Cluj să piardă cu Farul. Altfel, echipa lui Costel Gâlcă va termina pe poziţia a treia şi va disputa, duminica viitoare, barajul pentru Conference League contra învingătoarei dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj.

„Comparativ cu meciul de la Sepsi, va fi mult mai greu, ei au avut rezultate pozitive în ultima vreme şi vor veni cu multă încredere. Ne concentrăm pe acest meci, pentru că este foarte important şi trebuie să câştigăm, indiferent ce se întâmplă la Cluj.  Avem o opţiune pentru locul 2, dar depindem de mulţi factori. Mi-aş dori să ne calificăm în Europa pe meritele noastre, nu pe alte lucruri. Pe jucătorii accidentaţi îi vom vedea în următorul campionat. Sepsi este echipă agresivă, care te presează, recuperează repede şi rezistă chiar şi în inferioritate numerică. Trebuie să gestionăm bine momentele şi să speculăm spaţiile pe care le lasă. Ambele faze sunt importante, echipa trebuie să aibă clar fiecare moment, inclusiv în cele dificile, trebuie să te reorganizezi când nu ai mingea şi adversarul te domină. Noi suntem obligaţi să aducem fanii la stadion prin meciurile pe care le facem. Până nu se termină campionatul nu o să spun de câţi jucători avem nevoie. Louis Munteanu este un jucător foarte bun, a demonstrat, dar şi noi avem jucători tineri care dau randament bun şi sperăm să fie importanţi pentru echipă. Sper să fie câţi mai mulţi jucători de la noi pentru Euro. Personal, cred că Mitriţă va fi la Euro. Dacă scoatem VAR, ar fi mult mai emoţionant, dar VAR a adus un plus” a declarat antrenorul Universităţii Craiova.

Costel Gâlcă s-a referit şi la partida anterioară, în care echipa sa a revenit de la 0-3 cu Farul şi a obţinut in extremis un rezultat de egalitate, care i-a asigurat locul 3 în clasament. De asemenea, Gâlcă a promis că echipa va avea un alt look în sezonul următor.

„Am mai avut şi în Danemarca meciuri în care am revenit de la 0-3 şi am egalat la 3. Ştiam că avem în faţă o echipă bună şi cu un antrenor cu experienţă, dar a fost meritul jucătorilor pentru că au reintrat în joc şi au marcat cele trei goluri. La cum am arătat în meci, a fost ca o victorie. Cei care au intrat de pe bancă au avut atitudine bună, am avut 3 atacanţi în teren, am jucat mai vertical şi cu calitatea lor am putut egala. Am avut 15 minute în repriza a doua când am fost pierduţi total, dar la anul echipa va arăta altfel” a declarat Costel Gâlcă.

Mijlocaşul Marian Danciu a prefaţat şi el meciurile care contează pentru configuraţia podiumului.

„Sepsi vine după meciuri solide, joacă un fotbal plăcut, dar obiectivul nostru este victoria. Sperăm să batem şi să avem noroc ca Farul să bată CFR şi să terminăm pe locul 2. Ne doream şi Cupa, dar sper să ne revanşăm în sezonul următor şi să luăm şi Cupa şi campionatul. Fără regula U21 aş fi şi mai motivat să mă antrenez ca să joc, fiindcă nu aş mai beneficia de această regulă. A fost benefică pentru noi, au şi ieşit mulţi jucători buni, care au şi plecat în străinătate. Bană este talentat, ca şi ceilalţi juniori, concurenţa este benefică şi pentru mine. M-au marcat acele ratări la meciul cu Rapid, m-am sufocat puţin, sper să fiu mai concentrat la finalizare” a spus Marian Danciu.