Lansare de carte „De la Kratovo la Băilești”, a distinsului prof. dr. Constantin Câșlaru, organizată de AMR

0
424

Asociația Macedonenilor din România (AMR) organizează joi, 25 aprilie, ora 16.00, în colaborare cu Asociația Pensionarilor Civili Mihai Viteazul”, lansarea de carte „De la Kratovo la Băilești”, a domnului prof. dr. Constantin Câșlaru.

Este suficient să citeşti cele câteva rânduri scrise de autor pe coperta cărţii pentru a-ţi stârni curiozitatea să îi afli însemnările:

„Dacă vei putea, când vei fi mare, să te duci să vezi ţara aceea de basm…(Macedonia) de acolo ne tragem noi. Să te duci să vezi Kratovo, unde m-am născut şi am trăit eu până am venit în România”, îmi spunea tata-mare, Moş Mitriţă Chiormaliu.

Volumul oferă comunității oportunitatea de a descoperi o operă de referință dedicată istoriei și culturii și reprezintă o incursiune fascinantă în trecutul istoric și cultural al Macedoniei, călătorind apoi spre teritoriile românești. Prof. dr. Constantin Câșlaru, autorul acestei opere remarcabile, ne împărtășește povestea unei călătorii care nu este doar geografică, ci și temporală și spirituală. Prin intermediul acestei cărți, cititorii vor avea ocazia să exploreze conexiunile profunde dintre culturi, tradiții și istorie.

„Cartea de față este o amintire, o întoarcere în trecutul îndepărtat, este prezentarea unor oamerni obișnuiți, cu bucuriile și necazurile lor, cu împliniri și deziluzii, care în majoritate aparțin trecutului. Este o prezentare de povești adevărate, auzite din copilărie de la bunica ori străbunicul, unele trăite de mine ori aflate din arhive deoarece totdeauna mi-a plăcut istoria pe care am studiat-o din comuna primitive până în zilele noastre”.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să asculte cuvinte de înțelepciune și să descopere mai multe despre conținutul cărții direct de la autorul său, prof. dr. Constantin Câșlaru. Opera sa este rezultatul unei vieți dedicate înțelegerii și promovării diversității culturale și istorice.