Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale, organizată la Craiova, şi-a desemnat câştigătorii, într-un cadru emoţionant, fără probleme organizatorice

0
753

În perioada 17 – 21 aprilie, Craiova a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru Învățământul Liceal. În 2018 a avut loc o organizare similară. În ziua de 17 aprilie, s-a dat startul oficial al competiţiei, iar autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene, Primăria Craiova, respectiv Consiliul Judeţean (CJ) Dolj au alocat câte 20.000 de lei , pentru buna desfăşurare a activităţilor. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a fost parte integrantă în proiect. Deschiderea a avut loc la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova. În ziua de 21 aprilie a avut loc festivitatea de premiere a laureaţilor,  numărul acestora fiind 213, tot la Liceul de Arte “Marin Sorescu”. A fost o ceremonie grandioasă.

Probele de concurs s-au desfăşurat  în perioada 18 – 20.04.2024, în intervalul orar 09:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00 în următoarele locații: Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova,Cercul Militar Craiova, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova, Filarmonica “Oltenia”, Facultatea de Agronomie din cadrul Universităţii din Craiova. Au participat 391 de elevi şi 90 de cadre didactice, din 39 de instituţii liceale vocaţional – artistice din toată ţara. A fost un succes organizatoric.

Un succes organizatoric

Organizarea a fost fără cusur. “Au fost cinci zile de foc, dacă se poate spune aşa. Mulţumim tuturor participanţilor. Cu toţii au venit, aici, cu speranţe şi sunt convinsă că vor pleca la fel. Au fost o perioadă extraordinară, în timpul căreia muzica ne-a arătat ceea ce înseamnă arta, cea care ne vine la suflet”, a precizat prof. Raluca Florentina Pîncu, inspector de Arte, în cadrul ISJ Dolj.

La rândul său, prof. Aida Virginia Ionescu, inspector şcolar general – adjunct al ISJ Dolj, a menţionat : “Ne-am bucurat, noi, la Dolj, să fim gazda unui asemenea eveniment. Voi, elevi, cei care aţi ales această vocaţie, meritaţi toate felicitările. Muzica este balsam pentru minte şi suflet . Cu toţii sunteţi foarte buni. Craiova vă oferă şi vă va oferi toate oportunităţile în ceea ce priveşte cultura. Cetatea Băniei poate fi oricând, pentru voi toţi, o destinaţie turistică, care are multe de oferit, în toate domeniile . Felicitări , tuturor elevilor participanţi, profesorilor îndrumători, pentru dăruire, implicare şi profesionalism. Sunteţi mândria noastră şi bucuria părinţilor voştri. La Craiova, din punct de vedere organizatoric, a fost un succes “.