Matematiciana de Aur a Craiovei

0
3535

În  aceste zile, o clasare excelentă la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024 a fost obţinută de Lotul Naţional de Matematică: locul 2 în rândul statelor europene, după Ucraina. Mai mult, în ierarhia care cuprinde și țările invitate din afara Europei s-a obţinut poziția a V-a, după SUA, Australia, China. La această performanță a contribuit și Gabriela-Mădălina Pîrvulescu, elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, care a obținut una dintre medaliile de aur. Este mândria Craiovei!

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, care s-a desfășurat în perioada 11-16 aprilie 2024, în Georgia, în localitatea Tskaltubo, au participat 212 eleve din 54 de state, 37 fiind de drept. Conform programului competiţiei, bine statutat, în fiecare an organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Participantele au avut de rezolvat şase problemele în două zile de concurs. În fiecare zi de olimpiadă, li s-au pus la dispoziție patru ore și 30 de minute pentru a rezolva cele trei probleme. România s-a clasat pe poziția a doua în Europa, după Ucraina și pe locul cinci în lume, după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Țara noastră este urmată în top de Turcia, Canada, Germania, Japonia (vezi mai jos clasamentul integral de la EGMO 2024). Elevele olimpice la matematică din lotul României la EGMO 2024:

  • Aida Mitroi a obținut Medalie de Aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara;
  • Gabriela-Mădălina Pîrvulescu a obținut Medalie de Aureste elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova;
  • Mara-Ioana Zaharia a obținut Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați;
  • Ana-Gabriela Cîrjea a câștigat Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara.

Gabriela Mădălina Pîrvulescu, eleva care nu obosește niciodată

Gabriela Mădălina Prîrvulescu, elevă în cls. a XII-a la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, care a obţinut această performanţă, este prezentată chiar de cea care a îndrumat-o, prof. Teodora Liliana Rădulescu: “Este o elevă care nu oboseşte niciodată. Este mereu activă, serioasă, cu o educaţie extraordinară. Din cls. a IX-a am pregătit-o. Urmează cursurile la secţia Matematică – Informatică, intensiv la Informatică. După ce va susţine, în această vară, Bacalaureatul, va pleca, pentru continuarea studiilor, în Franţa. Este o fată extraordinară, cu care Craiova şi Doljul trebuie să se mândrească. Anul trecut, Gabriela a obţinut medalia de Argint, la aceeaşi competiţie, care s-a desfăşurat în Slovenia”.