Fabrica de Avioane Craiova: Eveniment de reală însemnătate, astăzi, expresie a competenţei destoinicului colectiv de specialişti!

0
4338

Zi istorică astăzi la Fabrica de Avioane Craiova. Un avion de vânătoare IAR 99 a fost modernizat și va fi folosit pentru adaptarea piloților români la aeronavele F16 și F35. În total, zece aeronave vor trece prin același proces de modernizare și vor fi dotate cu aparatură de bord ultramodernă.

Primul avion din pachetul de zece care vor fi modernizate la Craiova a intrat astăzi în probe. Aeronava dispune de sisteme de avionică avansate, similare celor folosite de avioanele de vânătoare F16 achiziționate de România și de F35, pe care țara noastră și-a propus sa le achiziționeze în următorii ani.

După momentul festiv din hangarul Fabricii de Avioane Craiova, pentru noul avion IAR99 SM a urmat testarea la sol.

Primele impresii după testare au fost foarte bune, conform aşteptărilor, iar aeronava va ajunge în perioada următoare la baza aeriana “Boboc” din Buzău.

În prezent, în Fabrica de Avioane Craiova se desfășoară lucrările de modernizare și pentru celelalte nouă avioane IAR 99, acestea fiind în diverse stadii de evoluție. Fabrica de Avioane Craiova reintră, aşadar, în actualitate.