În ultimul meci al anului, “U” Craiova întâlneşte UTA, la Cluj

0
198

În ultimul meci din 2023, Universitatea Craiova întâlneşte UTA Arad, astăzi, de la ora 17.30, pe Cluj Arena, în cadrul etapei a 21-a a campionatului. Ştiinţa vine după două etape nefaste, în care a adunat un singur punct, iar antrenorul Ivaylo Petev a trecut şi printr-un moment dificil al vieţii, o dată cu decesul tatălui său. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, de fiecare dată câştigând oltenii, 3-0 în campionat, cu Reghecampf pe bancă şi 1-0 în Cupa României, cu Cornel Papură antrenor. Universitatea Craiova ocupă locul 3, cu 33 de puncte, la 11 puncte de liderul FCSB, în timp ce UTA este pe poziţia a 13-a, cu 23 de puncte.

Ionuţ Stancu, antrenor secund “U” Craiova: “Având în vedere că este ultima partidă de anul acesta, foarte important pentru noi este să ne apropiem cele trei puncte, pentru a fi mai aproape de obiectiv. Ne aşteaptă un meci dificil, contra unei echipe de tradiţie, la fel ca şi noi, dar singurul obiectiv al nostru este să câştigăm cele trei puncte. Nu contează cum vom face acest lucru, printr-un joc spectaculos sau printr-o evoluţie pragmatică, doar trebuie să ne îndeplinim acest obiectiv”.

Mircea Rednic, antrenor UTA: “Eu cred că echipa va reacționa foarte bine, pentru că are tot interesul, ținând cont de situația noastră în clasament. E important ca la meciul cu Craiova să avem agresivitate. Întâlnim e o echipă care are calitate, vine în pressing, sunt jucători care au o tehnică foarte bună, viteză, e clar că va fi un meci greu. Ne propunem să nu le dăm spații, să fim compacți și pe atac și pe apărare, iar în momentul în care avem mingea să oferim soluții, să avem ocazii și să și înscriem. Problema noastră aici e, nu reușim să înscriem, deși avem ocazii. Universitatea Craiova e o echipă cu calitate, de aia și-au și propus obiectivele pe care le au, atât în Cupă, cât și în campionat. E o candidată serioasă la titlu, pentru că au condiții, au un buget mare, acum au și un antrenor nou, care văd că s-a adaptat foarte bine și rapid. Dar eu sunt liniștit, pentru că noi întotdeauna cu echipele bune, care vin și joacă, ne-am descurcat și rezultatele pe care le-am avut au fost pozitive”.