În continuarea activităților desfășurate cu ocazia săptămânii „Prevenirii Criminalității”, ziua de miercuri, 24 mai, a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu colegi din cadrul Secției 2 Poliție Craiova și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Mihai Bravul” Dolj, au organizat acţiuni preventive pe traseele mijloacelor de transport în comun din Craiova, ocazie cu care cetăţenii au fost informaţi care sunt măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poșete, genți.
Polițiștii și-au propus să conștientizeze interlocutorii că, întotdeauna, infractorii vor încerca să profite de oportunitățile de context, astfel că un portofel lăsat la vedere sau o geantă lăsată nesupravegheată în coșul de cumpărături oferă posibilitatea celor „certați cu legea” să acționeze cu ușurință.
Totodată, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi au desfășurat o activitate informativ-preventivă și în incinta unui centru comercial din municipiul Craiova, cu scopul de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor privind importanța măsurilor de protejare a locuinței.
În acest context, cetățenii au fost informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă, necesitatea adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi consecinţele neadoptării unor măsuri preventive fundamentale. Totodată, au fost aduse în atenţie modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, poliţiştii de proximitate din mediul urban şi cei din mediul rural au derulat activităţi similare în unități de învățământ, locuri publice (pieţe, târguri, centre comerciale, parcuri, locuri unde îşi petrec timpul persoanele vârstnice) şi asociații de pensionari, prilej cu care au informat cetăţenii cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi au transmis recomandări destinate prevenirii infracţiunilor de furt din locuință, din buzunare, poșete, genți, furt de animale, chiar şi prevenirii infracțiunilor la regimul silvic.