Regizorul Kincses Elemer îşi lansează la TNC romanul „Niciodată”

0
358

În foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc luni, 12 martie, ora 13.00, lansarea romanului „Niciodată”, de Kincses Elemer, apărut la Editura „UartPress”, în 2011. Vor vorbi despre carte Nicolae Coande şi Cornel Mihai Ungureanu, iar actorul Valentin Mihali va citi pagini din roman.

Kincses Elemer este un reputat regizor român, de etnie maghiară, cu colaborări intense la Teatrul Naţional Craiova: „Năpasta”, „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, „Scaunele”, „Există nervi”, „Tartuffe”. În calitate de autor a mai publicat inclusiv piese de teatru, între care „Arde soarele deasupra lui Seneca” s-a jucat cu un succes considerabil.

 

Kincses Elemer: «M-am născut în 1946, la Târgu-Mures, oraş provincial din România, într-o casă de pe strada în care trăiesc şi acum. Sunt om de teatru, regizor, dramaturg şi mai nou romancier. Am regizat peste 160 de piese în patru ţări, am vreo zece premii la festivaluri naţionale şi internaţionale. Am regizat şi film şi operă (imensă bucurie…). Şapte dintre piesele mele au fost jucate în 11 teatre din România şi nu numai. Joc tenis, pescuiesc şi am trei copii… Bineînţeles adorabili… Romanul „Niciodată” este o scriere strict autobiografică. De fapt, este primul pas pe un drum. Cred din toata inima că acest drum duce undeva».