Astăzi se desfăşoară olimpiada judeţeană de Matematică

0
132

Emoţii pentru elevii cu performanţe şcolare din Dolj. Astăzi se desfăşoară faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-XII.

În această competiţie s-au înscris 226 de elevi din Dolj. Concursul constă într-o probă scrisă, care se desfăşoară la Grupul Şcolar „Charles Laugier” din Craiova, începând cu ora 10.00. Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare a Olimpiadei de Matematică, evaluarea elevilor de clasele a V-a şi a VI-a va dura două ore, iar pentru cei din clasele a VII-a şi a XII-a – patru ore. Miza concursului este calificarea pentru faza naţională, care se va derula în perioada 1-7 aprilie a.c., la Bistriţa pentru clasele a V-a – a VI-a şi, la Constanţa, pentru clasele a VII-a – a  XII-a.

„Subiectele pentru etapa judeţeană sunt unice, fiind întocmite de un grup de lucru al Comisiei centrale a Olimpiadei de Matematică, coordonat de inspectorul general de Matematică din Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului”, a declarat Cătălin Spiridon, inspector şcolar general adjunct.

Doljul are la dispoziţie 17 locuri pentru faza naţională

Rezultatele finale vor fi fixate duminică. Pentru etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, judeţului Dolj îi sunt repartizate cinci locuri pentru clasele a V-a – a VI-a şi 12 locuri pentru clasele a VII-a – a XII-a, conform Regulamentului specific privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei de Matematică, aprobat de Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe tot parcursul vieţii din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În cazul în care vor exista mai multe lucrări cu acelaşi punctaj, depăşindu-se astfel numărul de locuri alocate clasei, departajarea se va face ţinând cont de punctajul realizat la faza locală.