Craiovenii sunt încurajați să plătească online taxele și impozitele locale

0
464

Având în vedere că, în prima zi de încasare a impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023, s-a creat aglomerație la punctele de încasare, Primăria Municipiului Craiova  îi îndeamnă pe craioveni să-și plătească taxele și impozitele de acasă. De preferat este plata online prin www.ghiseul.ro.

Dacă nu dispun de un calculator și de conexiune la internet, craiovenii au la dispoziție șase puncte de încasare, cu program de luni până vineri între orele 08.30-18.00. Este vorba de punctul de încasare Calea București nr. 51C (Piața centrală), de cei din str. Mitropolit Firmilian nr. 14. În Craiovița Nouă (Bulevardul Oltenia Bl. 65A1- parter) este de asemenea un punct de încasare. Dar și cartierele Brazda lui Novac (Str. Doljului, nr.37, Bl. G4, parter);  Rovine (Str. Nicolae Iorga, nr. 31, Bl. E1, parter), 1 Mai (Str. Independentei nr. 12, Bl. 7, parter) și nu în ultimul rând, cartierul Lăpuș (str. Calea Bucuresti, nr. 137, Bl. T6, parter).

La fel ca și în anii precedenții, persoanele fizice care își plătesc pentru tot anul impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31 martie 2023, primesc o bonificație în cuantum de 10%. “Persoanele fizice și persoanele fizice autorizate pot achita impozitele și taxele datorate bugetului local al Municipiului Craiova pe pagina de internet www.ghiseul.ro la orice oră, pagina fiind disponibilă în orice moment al zilei. Crearea unui cont pe portalul ghiseul.ro este rapidă, contribuabilii având nevoie doar de o adresă de email și un card bancar pe numele lor pentru validarea datelor personale”, se precizează într-un comunicat de presă.

Totodată, persoanele juridice și persoanele fizice pot achita cu ordin de plată taxele și impozitele locale la Trezoreria Municipiului Craiova. Contribuabilii mai pot să-și plătească impozitul și prin internet banking, dar ei trebuie să aibă această opțiune furnizată de propria bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl au de achitat. Și desigur mai există metoda vde plată prin mandat poștal.

#####

Prin intermediul aplicației online https://impozite.primariacraiova.ro, pot fi consultate toate impozitele și taxele datorate de către contribuabili. Pentru a avea acces la aplicație, se completează cererea pusă la dispoziție pe linkul: https://primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/CERERE%20eliberare%20-recuperare%20%20credentiale%20ETAX.pdf