Tragedie rutieră la Işalniţa

0
645

În această după – amiază, lângă Işaniţa, pe DN 6, a avut loc un accident rutier, care s-a dovedit tragic. Două persoane au decedat, iar alte trei se află între viaţă şi moarte, la faţa locului fiind solicitată şi prezenţa elicopterului SMURD.

Era o după – amiază liniştită, cea a zilei de 4 ianuarie 2023, şi nimic nu prevestea tragedia. Pe sensul de mers spre Filiaşi, pe DN 6, circulau un TIR şi un microbuz, în cel din urmă aflându-se cinci persoane. La un moment dat, din cauze care urmează a fi stabilite, în urma cercetărilor de rigoare, între cele două autovehicule a avut loc un impact. Bilanţul, la prima vedere, a fost dezastruos, dar nicidecum tragic. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al Judeţului Dolj a intervenit cu promptitudine, prin Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, cu o autospecială de descarcerare, un echipaj pentru victime multiple, iar Secţia 1 Pompieri Craiova s-a deplasat cu o autospecială pentru stingerea incendiilor, fiind prezente şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Dolj. S-a solicitat şi intervenţia elicopterului SMURD, pentru asigurarea măsurilor de acordare a primului ajutor, în caz de accident cu victime. Din păcate, doi dintre pasagerii din microbuz au decedat, iar pentru salvarea celorlalte trei persoane se depun toate eforturile, după cum au comunicat reprezentanţii ISU Dolj. De asemenea, două persoane,  şoferii, aflate în TIR, se află sub evaluare medicală.

Un comunicat clar

Cum s-a întâmplat, ce a fost rămâne de stabilit, dar, cel mai bine, se arată într-un comunicat oficial, emis de autorităţile competente, în speţă IPJ Dolj: “La data de 04 ianuarie a.c., ora 15:00, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 6, în localitatea Isalnița. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un bărbat din județul Vâlcea, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe prima bandă a DN 6, în localitatea Ișalnița, sensul de deplasare Craiova către Filiași, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație, fiind lovit din spate de un microbuz de marfă în care se aflau 5 persoane. În urma evenimentului rutier, două femei, pasagere în micobuz au decedat, alte 3 persoane fiind transportate la spital. Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, conducătorul microbuzului neputând fi testat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”.