S-a încheiat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Adrian Păunescu

0
567

Muzica și poezia și-au dat, din nou, întâlnire la Craiova, la început de decembrie. Cei mai îndrăgiți artiști folk din țară au deschis joi, 1 decembrie 2022, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Adrian Păunescu.

Deschiderea oficială a avut loc la Sala Oglinzilor, de la Muzeul de Artă din Craiova. Până ieri, în cadrul festivalului, au avut loc evenimente dedicate poetului: manifestări artistice ale Cenaclului Flacăra, Concursul național de muzică folk și două spectacole pe scena Filarmonicii Oltenia și a Teatrului Național “Marin Sorescu”.

Organizat de Fundația Culturală Iubirea și Primăria Craiova, festivalul i-a readus, în fața publicului, pe Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Andrei Păunescu și trupa TOTUȘI, Mădălina Amon, Magda Pușkaș, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Emeric Imre, Cătălin Stepa, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu și Generația Folk.

Desigur că și la ediția de anul acesta, s- a organizat tradiționalul Concurs Internațional de Poezie și Concursul de Muzică Folk, ambele premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri.