O nouă strategie a UE în domeniul sănătății la nivel mondial

0
305

Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie a UE în domeniul sănătății la nivel mondial, menită să îmbunătățească securitatea sanitară mondială și să asigure o sănătate mai bună pentru toți, într-o lume aflată în schimbare.

Grație acestei strategii, UE își aprofundează poziția de lider și își reafirmă responsabilitatea pentru abordarea frontală a principalelor provocări și inegalități în materie de sănătate la nivel mondial: programele nefinalizate din domeniul sănătății la nivel mondial și combaterea amenințărilor la adresa sănătății în era pandemiilor.

Strategia urmărește să recâștige terenul pierdut în ceea ce privește atingerea țintelor legate de acoperirea universală cu servicii de sănătate care figurează printre obiectivele de dezvoltare durabilă pentru 2030. În acest scop, strategia recanalizează acțiunea noastră în vederea realizării acoperirii universale cu servicii de sănătate, a consolidării asistenței medicale primare și a abordării cauzelor profunde ale problemelor de sănătate, cum ar fi sărăcia și inegalitățile sociale. Strategia subliniază importanța combaterii factorilor determinanți semnificativi care stau la baza problemelor de sănătate, cum ar fi schimbările climatice și degradarea mediului, securitatea alimentară, conflictele și alte crize umanitare. Prin urmare, strategia introduce o abordare solidă de tipul „sănătatea în toate politicile” pentru a se asigura că o gamă largă de politici contribuie realmente la îndeplinirea obiectivelor în materie de sănătate. Strategia identifică trei factori-cheie pentru o sănătate mai bună, și anume digitalizarea, cercetarea și o forță de muncă calificată, cu acțiuni concrete pentru a progresa la nivel mondial în aceste domenii.

Citiți mai multe pe : https://romania.representation.ec.europa.eu/news/strategia-ue-domeniul-sanatatii-la-nivel-mondial-pentru-imbunatati-securitatea-sanitara-la-nivel-2022-12-02_ro