A fost votat Proiectul de Lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Spitalul Regional de Urgență Craiova

0
424
Azi, în Camera Deputaților, a fost votat Proiectul de Lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Spitalul Regional de Urgență Craiova – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 6 aprilie 2022 şi la Luxemburg la 11 aprilie 2022. “Din momentul în care au început discuțiile despre acest Spital Regional, Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj au făcut toate demersurile necesare ca acest proiect să prindă viață. Valoarea contractului de finanțare este de 368. mil EURO, va avea 807 paturi si va trata pacienți în stare critică și cazurile ce necesită tehnologie și expertiză de nivel înalt”, a precizat Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj.
Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Spitalul Regional de Urgenţă Craiova” au fost aprobați în noiembrie 2019, suprafața acestei unități spitalicești fiind de 165.256 mp.
Spitalul va avea un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu identitate şi intrare separată. Spitalul va funcţiona ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV şi este dotat cu tratament adecvat şi alte facilităţi de sprijin. Unitatea sanitară va deţine 19 săli de operaţie iar valoarea investiţiei este de 2.850.507.547,41 lei”