Ştiinţa s-a complicat, dar a câştigat cu Mioveniul, la Severin

0
628

Între o calificare de efect şi cea mai mare provocare europeană din ultimele decenii, dubla cu Beer Sheva, Ştiinţa avea un meci complicat din foarte multe de vedere, în campionat, cu Mioveniul. Victoria era tot ce conta într-un astfel de joc, nici scorul, nici modul cum era obţinută nu erau importante, în acest context. Mai ales că multe i-au fost potrivnice echipei lui Rădoi, până la penalty-ul ratat în prelungiri de Antal, cel care  marca decisiv anul trecut pentru UTA contra Ştiinţei.

În cea mai importantă perioadă a sezonului, când e aproape de grupele Conference League, Ştiinţa e lipsită de arena proprie şi tot ce presupune aceasta: atmosferă, proximitate, teren familiar, gazon de calitate. Apoi, oboseala fizică şi mentală inevitabilă presupusă de programul cu meciuri la 3-4 zile nu are cum să-şi pună amprenta pe exprimarea echipei, fie ea şi resuscitată de sosirea unui antrenor agreat de toată lumea, de la care aşteptările par justificate. Programarea jocului, în august, la ora 16, n-a fost deloc prielnică, chiar dacă n-a fost o căldură sufocantă în zona cu influenţe mediteraneene a României. Gazonul, deşi părea OK de la distanţă, n-a fost cel preconizat şi el provoacă nelinişte în perspectiva următoarelor meciuri pe care Ştiinţa va fi nevoită să le dispute pe “Municipal”. Deşi Craiova  venea după după o calificare entuziasmantă şi savurată intens, publicul nu s-a înghesuit să vadă echipa severineanului Rădoi, probabil şi în din cauza week-end-ului prelungit, propice pentru călătorii. Galeria s-a mutat de la peluză la tribuna a doua, pentru a impulsiona atmosfera într-un joc mai important decât părea, ţinând cont de firma adversarului. Un adversar care n-a fost dispus în niciun moment să răspundă provocării la fotbal.

Jocul Ştiinţei n-a contribuit nici el la dezmorţirea tribunelor, dar execuţia superbă şi norocoasă a lui Ivan a adus frenezia în arena mehedinţeană. Şansele de care Markovic şi-a bătut joc în partea secundă şi golul lui Rivaldinho, anulat dubios de VAR, au creat o stare de crispare în rândul jucătorilor şi una de iritare în tribune. Revenirea la 1-0 a fost un moment psihologic, care a introdus practic în meci o echipă care nu existase timp de 80 de minute, care, deşi era mult mai odihnită, a părut sleită de fotbal. Izbăvită de al doilea gol, Mioveniul a primit tot de la VAR şansa de a pleca din Bănie cu un punct pe care nu-l visa şi nu-l merita. Dar şi pe care nici nu avea să-l obţină. Ar fi fost şi o lovitură dură pentru moralul oltenilor înaintea primului duel cu Hapoel Beer Sheva şi două puncte imense pierdute în această perioadă a campionatului. Dar dacă VAR-ul n-a fost cu oltenii, consemnând faultul lui Silva, punctul cu var a fost, fiindcă de acolo Antal n-a prins decât bara, deşi îl fentase pe Lazar. Ştiinţa leagă totuşi trei victorii la rând şi joi trebuie să arate altfel, în teren şi în tribune, pentru play-off-ul Conference League.

Universitatea Craiova – CS Mioveni 1-0

A marcat: Andrei Ivan 37.

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Martic 5, Raul Silva 6, Screciu 6 – Vlădoiu 4 (Nistor 46’) 6, Căpăţînă 5, Mateiu 5 (Al. Creţu 81’), Bancu 7 – Baiaram 6 (Roguljic 67’) 6, Koljic 6 (Markovic 59’) 4, An. Ivan 8 (Rivaldinho 67’) 6. Antrenor: Mirel Rădoi

CS Mioveni: I. Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Oancea, Panait (Lixandru 46’), Pop, Burnea (C. Dumitru 82’) – Rădescu (Antal 46’), Blănaru (Toma 78’), Coşereanu (Buziuc 46’). Antrenor: Alexandru Pelici

Arbitru: Rusandu Lucian 4.