Satelitul Ştiinţei, “potcovit” de un pensionar

0
1053

Prestaţiile şi rezultatele echipei secunde a Universităţii Craiova frizează ridicolul în acest sezon. Cu excepţia câtorva partide, în care satelitul l-a avut în componenţă pe Mihai Roman, în restul întâlnirilor evoluţiile au fost jenante. Nu neapărat eşecurile au deranjat, fiind vorba de un lot ticsit cu tineri, ci de modul de exprimare al echipei, unul negativ, fără idei, fără consistenţă, implicarea puştilor fiind la nivel minim. Ultima ispravă a puştilor antrenaţi de Alex Stoica este un eşec pe teren propriu în faţa echipei din comuna Potcoava, judeţul Olt, una  dintre codaşele seriei C6, în faţa căreia Universitatea II pierduse şi în tur. Pe Extensiv, azi, a fost 3-2 pentru oaspeţi, iar în ambele dueluri, cei de la Potcoava au avut un portar de…47 de ani, Alin Răceanu. Acesta a revenit între buturi după s-a retras cu mai mult de un deceniu în urmă, după ce a evoluat în cariera sa la echipe precum  Electroputere Craiova, FC Olt Slatina, FC Caracal, Rulmentul Alexandria, Minerul Motru sau Alro Slatina.

Golurile satelitului Craiovei au fost reuşite de Ionuţ Mitran, după un corner, şi de Dumitru Popa, din penalty, iar echipa a fost: D. Rusu – Mocanu, Mitran, Brăşfăleanu, Benga (’53,  Olteanu) – Sala, Croitoru, Danciu (’84, Ciolacu) – Guţă, Bană, D. Popa.

Ca şi în cazul Craiovei II, cu excepţia portarului, majoritatea jucătorilor comunei Potcoava sunt sub 21 de ani. Imediat după ce oaspeţii au marcat pentru 2-1, Ştefan Bană a fost eliminat de la gazde, în minutul 53, după o simulare ordinară în careul advers.

În 13 meciuri jucate în Liga a III-a, Universitatea II are 4 victorii, 2 egaluri şi 8 înfrângeri, fiind din nou în preajma retrogradării. De altfel, echipa a retrogradat şi la finalul sezonului trecut, dar a revenit în C, deoarece nu s-au completat locurile celor 10 serii.