Ştiinţa l-a cedat pe Alex Cicâldău la Galatasaray Istanbul

0
1565

Universitatea Craiova l-a vândut pe mijlocaşul Alexandru Cicâldău (24 de ani) la Galatasaray Istanbul pentru suma de 7 milioane de euro, plus un procent din următorul eventual transfer.  Cicâldău, adus în 2018 de la Viitorul, pentru 800.000 de euro, a fost golgheterul echipei din Bănie în ultimele două sezoane, fiind cotat pe transfermarkt la 6,5 milioane de euro. Este al doilea jucător transferat de Ştiinţa la Galatasaray, după Ionuţ Luţu, în 1998.

În 126 de meciuri jucate pentru Universitatea Craiova, Alex Cicâldău a marcat 33 de goluri şi a reuşit 21 de pase decisive. În stagiunea recent încheiată, decarul oltenilor a bifat 43 de meciuri în toate competiţiile, reuşind 12 goluri şi 4 pase decisive.

„Cic” are 11 prezenţe în  naţionala mare a României, pentru care a reuşit o dublă în ultimul meci oficial, pierdut cu 2-3 în deplasare contra Armeniei. Alexandru Cicâldău mai avea contract cu Universitatea Craiova până în vara lui 2025, dar a primit promisiunea finanţatorului Mihai Rotaru că i se va permite să plece în cazul unei oferte convenabile şi pentru club.

Până acum, în vara aceasta, de la Universitatea Craiova au plecat: Cristi Bărbuţ, Alexandru Tudorie, Andrei Marinescu, Juan Camara, liberi de contract, dar şi Stephane Acka, cedat în Israel, la Ironi Kyriat Shmona. Au sosit: portarii David Lazar şi Denis Rusu, fundaşii Valerică Găman şi Antoine Conte şi mijlocaşul Alexandru Mărieş.

Craiova a reuşit transferuri pe sume importante

În ultimii ani, Universitatea Craiova a reuşit afaceri profitabile, reuşind să încaseze sume importante din transferurile unor jucători. Astfel, Alex Mitriţă a fost cedat pentru 8 milioane de euro la FC New York, Valentin Mihăilă a fost vândut Parmei în schimbul a 8,5 milioane de euro. Pentru Andrei Ivan s-au primit 3 milioane de euro de la FC Krasnodar, ulterior jucătorul revenind în Bănie, Alex Băluţă a plecat la Slavia Praga pentru 2,6 milioane de euro, iar pe Vladimir Screciu s-au încasat 2 milioane de euro de la Genk, şi el întorcându-se între timp la Universitatea Craiova. Peste 1 milion de euro a primit clubul condus de Mihai Rotaru din cele două tranzacţii care l-au vizat pe brazilianul Gustavo, la Liaoning, în China, apoi în Golf, la Al Ajman. În sfârşit, pentru Bogdan Vătăjelu, şi el autorul unui come-back, oltenii au încasat de la Sparta Praga suma de 1,3 milioane de euro.