Mesajul ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă : Îi încurajez pe tinerii din Basarabia să voteze pentru integrarea în UE

0
1891

Mai sunt doar două zile până la alegerile anticipate din Republica Moldova. În 11 iulie se poate stabili un parcurs clar european pentru Republica Moldova. Acesta ar putea fi garantat de preşedintele actual care se bucură de încrederea partenerilor europeni, de o majoritate parlamentară stabilă ce va vota reformele cerute de Uniunea Europeană şi de un guvern capabil să le implementeze.

Conform datelor oficiale, circa 800.000 de moldoveni se află peste hotare, având reşedinţă permanentă sau temporară acolo. Numărul lor a crescut semnificativ după eliminarea regimului de vize de către Uniunea Europeană, în 2014, şi prin simplificarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române. Și la Craiova trăiesc și învață câteva sute și aceștia vor vota duminică la secția de votare înființată cu niște ani în urmă în incinta Universității din Craiova. Ministrul Apărării Naționale, senatorul Nicolae Ciucă, le-a transmis ieri, tuturor cetățenilor din Republica Moldova, dar mai ales tinerilor care studiază la Craiova un mesaj de încurajare și mobilizare.