Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, referitor la Pachetul de Mobilitate I : Solicităm transparență, dialog și obiectivitate

0
415
Mulți membri ai Parlamentului European nu sunt de acord în continuare cu unele prevederi ale Pachetului Mobilitate I.  Eurodeputatul Marian Jean Marinescu susţine că  pentru a remedia marile probleme din acest pachet este nevoie de obiectivitate și transparență din partea vice-președintelui Frans Timmermans și a Comisiei în general.  “Alături de  66 de colegi parlamentari, am semnat scrisoarea deschisă adresată vice-președintelui Timmermans și Comisarului Adina Ioana Vălean prin care solicităm transparență, dialog și obiectivitate referitor la ce urmează să facă Comisia cu rezultatele studiului din februarie 2021”, subliniază deputatul european, într-o postare pe facebook.
Marinescu mai spune că că îi este foarte greu să creadă că un studiu care arată negru pe alb că măsura privind întoarcerea camioanelor în țara de origine, le fiecare 8 săptămâni va produce 2.9 milioane tone emisii CO2 în plus și va crește cu 4,6%  emisiile din transport doar pentru anul 2023 va rămâne doar un studiu într-un sertar. Pentru că tot Comisia a stabilit că până în 2050, emisiile generate de sectorul transport trebuie să scadă cu 90%.
“Dacă vice-președintele Frans Timmermans, responsabil cu Pactul ecologic consideră că angajamentul zero emisii poluante nu este doar un slogan, atunci trebuie să anunțe urgent că alături de Comisarul pentru transport va modifica Pachetul Mobilitate I, să anunțe când o va face și ce va cuprinde și, mai ales să îi invite la dialog pe toți cei interesați.
Altfel, întreaga credibilitate a angajamentelor asumate în Pactul Ecologic, pe care domnul Timmermans îl patronează va fi compromisă”, mai spune europarlamentarul român.