Un alt tânăr și-a pierdut viața în apele Jiului

0
337

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Mehedinți, s-a înecat în apele Jiului, în zona localității Podari din județul Dolj, trupul neînsuflețit al acestuia fiind găsit în această dimineață de către pompieri. 

Evenimentul a avut loc joi seara. Căutările au început imediat după ce a fost anunțată tragedia, dar au fost întrerupte, din cauza întunericului, fiind reluate vineri dimineață. Potrivit ISU Dolj, după aproximativ o oră de căutări, a fost găsit trupul neînsuflețit al tânărului. „În acesta dimineata, în jurul orei 8.00, au fost reluate cautarile persoanei date disparute in apele Jiului. Dupa aproximativ o ora a fost gasit trupul tanarului de catre echipajul de cautare salvare din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Craiova” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu.

Tânărul era la scăldat împreună cu alți trei bărbați

„Cel în cauză ar fi intrat în apă cu intenția de a face baie, însă a fost luat de curenții râului și nu a mai fost văzut ieșind la mal. La fața locului s-au deplasat şi polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, un criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic, un echipaj din cadrul I.S.U. Oltenia, precum și un echipaj din cadrul S.A.J. Dolj, care au început căutările în vederea găsirii tânărului în cauză. În urma activităţilor de scotocire si căutare atât în apă, cât și pe malurile râului Jiu, pe raza comunei Podari, pe o distanta de aproximativ 3 km în aval de la locul sesizării, desfăşurate atât în cursul serii trecute şi în această dimineaţă, trupul tânărului a fost găsit la aproximativ 500 de metri în aval, de locul în care a intrat în apă”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală prin unitatea de Parchet competentă.