Bancu explică de ce Ştiinţa a pierdut titlul şi anul acesta

0
762

Căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, accidentat la ultimul meci al sezonului, cel cu Academica Clinceni, a ratat amicalele echipei naţionale, cu Georgia şi Anglia, şi va lipsi şi la începutul sezonului, care debutează cu Supercupa României, pe 10 iulie, cu CFR Cluj. “Bancone” a comentat situaţia în care se află şi vede partea pozitivă a lucrurilor.

„Am vrut să joc neapărat cu Clinceni, pentru a avea meciuri în picioare, fiindcă înainte de finala Cupei României fusesem suspendat trei meciuri şi simţeam nevoia să joc, pentru a fi în formă la echipa naţională. Din păcate, niciodată nu ştii când te accidentezi, a fost o fază confuză, am călcat strâmb. Sunt dezamăgit pentru că în primul rând am pierdut meciurile de la echipa naţională, a venit această accidentare care mă ţine departe de fotbal. Am văzut totuşi partea bună din acest ghinion, faptul că am putut să stau cu familia mea, cu băiatul meu, mai ales că nu prea am apucat să stau cu el foarte mult în ultima perioadă. Fiul meu venise prima dată pe stadion să mă vadă tocmai la acest meci cu Clinceni, din păcate n-a fost un moment prea bun, dar va veni pe viitor şi la alte meciuri.  Sper să mă recuperez cât mai repede, voi face un RMN zilele acestea şi sper ca rezultatul să fie unul pozitiv. Trag tare să revin, încă din a treia zi am mers la clinica de recuperare şi sper să stau mai puţin decât a zis medicul, să revin mai repede, ca şi data trecută când am avut o accidentare gravă. Sper să fiu mai puternic după această accidentare, atât fizic, cât şi mental” a declarat Bancu, adăugând că în acest week-end are programate cununia sa şi botezul fiului Mathias Andrei.

Nicuşor Bancu spune că Universitatea Craiova a pierdut titlul, deoarece a jucat aproape toate meciurile în aceeaşi formulă, iar jucătorii de bază nu au putut păstra ritmul până la final.

„În ultimii ani ne-am propus titlul şi Cupa, nu am reuşit anul acesta să luăm decât Cupa. Am avut o şansă mare să câştigăm campionatul, reuşisem nişte meciuri foarte bune. Cred că principalul motiv pentru ratarea obiectivului a fost oboseala, cam aceiaşi jucători am evoluat în acele meciuri timp de o lună de zile şi ne-a fost greu să păstrăm ritmul până la final. Noi sperăm că ne vom revanşa la anul, dar aşa am zis în fiecare an, că am învăţat ceva din sezonul în care am ratat titlul şi nu vom repeta greşelile. Sper să facem o pregătire foarte bună şi să câştigăm, mai ales că acum vor veni şi suporterii în tribune. Avem şi Supercupa, sper să fiu şi eu apt, deşi e greu de crezut, dacă nu, le voi ţine pumnii colegilor mei să luăm trofeul, mai ales că l-am ratat acum 3 ani, tot cu CFR Cluj, pe teren propriu” a declarat Bancu.

Bancu a fost inclus în echipa ideală a campionatului în ultimele două sezoane, iar el consideră că este o palmă dată celor care încă nu îl consideră un fundaş stânga veritabil: „Doar noi cei de la Craiova ştim că fac bine ce fac ca fundaş stânga. Altora nu le convine nimic din ce fac. Glumind, cei care au făcut această echipă ideală nu se prea pricep la fotbal dacă m-au pus de două ori cel mai bun fundaş stânga. Mă bucură aceste nominalizări, chiar dacă unii sunt răutăcioşi, comentează tot timpul că nu este locul meu acolo, ca fundaş stânga. Eu cred că mi-am făcut datoria în apărare, am avut şi multe meciuri în care echipa nu a primit gol”.