Lia Olguţa Vasilescu : “Școala Mircea Eliade este una dintre unitățile de învățământ în care Primăria a investit bani în ultima perioadă”

0
1097

Primăria Craiova investește în siguranța copiilor. Mulți elevi își vor regăsi, la început de semestru, clasele complet renovate. Este și cazul celor din grupele pregătitoare de la Școala Mircea Eliade, unde totul este complet nou.

Dat în administrare de Primăria Craiova, în septembrie 2020, către Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, imobilul „Atelier Şcoală” de pe strada Mircești are o suprafață construită de 664 mp. Fiind într-o stare degradată, Primăria Craiova a efectuat toate lucrările de reparații la clădire, astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune și sigure condiții la revenirea lor în școală, după un an de ore online.

S-au efectuat lucrări la acoperiș, s-a reparat structura de rezistență, s-au montat învelitoare din tablă, s-au turnat trotuare, iar interiorul imobilului a beneficiat de reparații totale (zugrăveli, montat ferestre, uși din tâmplărie de PVC cu geam termopan, pardoseli, gresie, faianță, grupuri sanitare noi etc.). Copiii vor intra în cinci săli de clasă de aproximativ 60 mp fiecare, toate dotate cu mobilier nou, tablă magnetică, calculator, videoproiector, rețea de internet, dispensere cu sensori etc.

“Școala Mircea Eliade este una dintre unitățile de învățământ în care Primăria a investit bani în ultima perioadă, iar acest lucru va continua în toate celelalte școli.

Am solicitat conducerii tuturor unităților de învățământ să ne transmită care este necesarul pentru extinderea școlilor, dacă este nevoie să se construiască noi corpuri, baze sportive, pentru că ne dorim să avem o procedură, în care toate școlile să beneficieze de fonduri europene. Ne gândim la grădini suspendate – pereți verzi pentru toate școlile din municipiul Craiova, dar și la schimbarea sistemului de termoficare, astfel încât fiecare școală să aibă generator propriu, rețea proprie de încălzire, de electricitate. Vom continua, din această primăvară, cu investițiile în unitățile de învățământ și în ceea ce privește terenurile de sport, pentru că ne dorim ca toate curțile școlilor să fie asfaltate”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.