PD-L Craiova şi-a expus propria variantă de buget

0
373

În timp ce în Primăria Craiova se purtau discuţii pe marginea proiectului de buget, necesar în acest an, viceprimarul Marinică Dincă, împreună cu doi consilieri municipali, au organizat separat o conferinţă de presă pentru a lectura, în premieră, propunerile de investiţii pentru 2012.

Viceprimarul Mărinică Dincă, însoţit de consilierii municipali democrat-liberali Dan Cherciu şi Nicolae Marinescu, au organizat o conferinţă de presă, la sediul PDL Craiova, pentru a prezenta propunerile referitoare la bugetul pe anul 2012. Cei trei au respins ideea că amendamentele lor au vreo legătură cu campania electorală, explicând, în schimb, că aceste propuneri au fost făcute de la sediul partidului din cauză că actualul primar, Antonie Solomon, îşi menţine interdicţia de a comunica cu presa pe care a instituit-o în privinţa lui Marinică Dincă. Totodată, aceştia au dorit să transmită mesajul că nu au „absolut nici o problemă” cu edilul Craiovei, dar că se confruntă pe proiecte, inclusiv pe modul de viziune al dezvoltării municipiului.

“În accepţiunea noastră, a celor de la PDL, Craiova este un oraş care trebuie să aibă un destin industrial. Ne dorim o localitate a locurilor de muncă, create în special în industrie, în totală opoziţie cu alte viziuni care au fost expuse, anume transformarea oraşului în oraş turistic. Este o utopie şi cred că nu putem asista pasiv la punerea în practică, evident însoţită de cheltuieli de genul telegondolă, alte parcuri în parcuri sau ştranduri în alte ştranduri”, a declarat consilierul Dan Cherciu, cu referire directă la primarul Antonie Solomon.

Mărinică Dincă

Portocalii îşi caută o pistă

În opinia lui Dincă, proiectul de buget – care va fi supus şi consultării populaţiei în acest sfârşit de săptămână – trebuie să facă din Craiova un oraş cu străzi şi trotuare noi, fără câini şi fără gunoaie. «Propunerile noastre pentru bugetul pe 2012 vor viza, în primul rând, infrastructura. Şi aici ne dorim să bugetăm, pe de o parte, bulevardele şi străzile mari pe care trebuie să le co-finanţăm având în vedere că ele se fac cu fonduri europene – „Olteniei”, „Tineretului”, „Amaradia”, „Bariera Vâlcii”, „Toamnei”, „Brestei”, „Pelendava”, „Râului” şi strada „Caracal”. Pe de altă parte, din bani proprii încercăm să bugetăm o sumă importantă şi pentru cartierele Catargiu, Romaneşti şi Bariera Vâlcii, pentru că acolo avem străzi care trebuiesc urgent reparate», a precizat preşedintele PDL Craiova, Marinică Dincă.

Printre altele, democrat-liberalii propun amenajarea unei piste de biciclete, copertarea canalului colector din Corniţoiu, dotarea celor trei spitale din subordinea Primăriei Craiova cu ambulanţe echipate şi co-finanţarea unor proiecte-cheie care ar fi parcarea subterană din zona Teatrului Naţional şi masterplanul de apă. «Principalul obiectiv e să luăm cât mai mulţi câini din stradă, pentru că a devenit aproape insuportabilă această situaţie. Vom accepta un buget de patru-cinci ori mai mare pentru cei de la ecarisaj, vom face o campanie pentru sterilizarea câinilor şi alta de conştientizare a populaţiei de la casele care au curţi», a mai spus Marinică Dincă.

Solomon, cu carnet la PDL şi candidatură la UNPR

Reprezentanţii PDL Craiova au recunoscut, în acelaşi timp, că primarul Antonie Solomon încă se regăseşte printre membrii democrat-liberali craioveni, cu toate că edilul municipiului şi-a exprimat disponibilitatea de a candida din partea UNPR Dolj: «Domnul Antonie Solomon a plecat de la PSD declarând că marile lui iubiri sunt Taian Băsescu şi Radu Berceanu. După un timp, a rămas doar cu Traian Băsescu. Acum trei luni s-a îndrăgostit de Gabriel Oprea. Dar aşa este el, o fire mai pasională, pentru că numai aşa se explică de ce s-a îndrăgostit acum şi de Marinică Dincă şi a venit să se înscrie din nou la PDL. Am făcut o reînnoire a listei cu membrii noştri de partid şi am înţeles că a fost şi dumnealui pe aici şi ar fi semnat-o», a precizat consilierul municipal Nicolae Marinescu.

Întrebat ce părere are despre situaţia politică a lui Antonie Solomon, actualul lider al democrat-liberalilor craioveni, Marinică Dincă, a răspuns că primarul este unul dintre membrii de partid şi va beneficia de toate prerogativele care decurg din acest statut. „Nu avem o problemă cu cineva care nu vrea să îşi dea demisia”, a declarat Marinică Dincă.

LAURA MOŢÎRLICHE şi MARGA BULUGEAN