Alb-albaştrii sub lupă, după meciul cu CFR

0
751

Pigliacelli – A luat gol în fiecare meci din 2020, n-a scăpat nici acum, dar cu greu i s-ar putea imputa vreunul, în afara acelui joc cu FCSB. A respins bine capul lui Djokovic, în prima repriză. Atuul său rămâne excelentul joc cu piciorul, pasele ideale. A declanşat şi acea ocazie a lui Koljic, cu o pasă lungă pe capul lui Mihăilă, care a deviat pentru duelul bosniacului cu Burcă.

Vlădoiu – Deşi Costache a jucat puţin, l-a pus în dificultate. A fost acea fază discutabilă, când Vlădoiu îşi retrage piciorul şi clujeanul ia galben, apoi acea reluare cu capul, când Vlădoiu îl pierde din marcaj. A avut ceva de lucru şi cu Petrila, juniorul lui Dan Petrescu, proaspăt, a creat ceva panică, le-a pus probleme şi lui Vlădoiu şi lui Vătăjelu.

Vătăjelu – Introdus pe final pentru a fortifica partea dreaptă, este nevoie de mai multă agresivitate din partea sa.

Bălaşa – A avut acea mare ocazie de gol în prima repriză, la corner, după şutul lui Bancu, dar Arlauskis a ieşit şi l-a blocat. L-a pierdut prea uşor din marcaj pe Vinicius, la golul egalizator. Are probleme fizice, a fost înlocuit din nou, a luat şi un galben, însă este de remarcat implicarea sa, nu mai joacă la alibi.

Acka – Evoluţie bună la meciul cu numărul 100 în Liga I, mai ales că a fost recuperat după o accidentare. Totuşi, parcă a pierdut destul de uşor acel duel aerian cu Vinicius, în centrul careului, în prima repriză, la bara gazdelor, probabil i-a fost teamă să nu provoace penalty.

Cosic – A jucat pe final, nu a ieşit în evidenţă.

Bancu – Din păcate, forma sa nu este una bună la reluarea sezonului. Dacă aportul ofensiv este la acelaşi nivel consistent, pe apărare are probleme. Depăşit uşor de Deac la golul acestuia, a mai avut probleme pe partea sa. A avut acel şut cu dreptul, după cornerul executat de Cicâldău, în prima repriză, dar blocat, apoi a urmat reluarea lui Bălaşa.

Mateiu – El ar vrea, dar nu prea mai poate. Evoluţie palidă, a încercat să ajute apărarea, dar s-a împotmolit, nici pe construcţie nu a fost eficient.

Cicâldău – Acţiune de clasă pentru reuşita de 3-2, atât intrarea în centru, talonat de adversar, cât şi preluarea şi şutul, chiar dacă a avut şi noroc, mingea fiind deviată de Camora. A ieşit cam târziu în întâmpinarea lui Deac la centrarea de la golul egalizator. Evoluţie consistentă a decarului. Nu prea ieşea în evidenţă la meciurile importante, acum nu a mai fost cazul, s-a comportat cum era nevoie, ca un lider.

Nistor – A jucat pentru echipă, a câştigat dueluri, a legat bine pasele, a avut şi acel şut deviat, în prima repriză, poziţia era bună, pe 16 metri, nu a avut aceeaşi inspiraţie ca în meciul precedent, cu Botoşani. Este înlocuit constant, termină motorina în repriza secundă.

Ivan – Şi-a schimbat părul, un pic şi năravul! Cel puţin ca atitudine! Aleargă mult, se apără bine, îl ajută pe Vlădoiu permanent, a oferit şi assist pentru Mihăilă. În acest ritm, vor veni şi golurile pentru el, numai să-şi menţină concentrarea şi determinarea. A avut şi nereuşite, pase ratate, nesincronizări, şuturi. Spre exemplu, la unica ocazie a CFR-ului în prima parte, acea bară, a respins bine mingea trimisă din corner, apoi, pe continuarea fazei, l-a scăpat din marcaj pe Itu, care a reluat în bară.

Bărbuţ – Deşi în amicale a fost cel mai în formă jucător, a jucat puţin de la reluare, nu s-a văzut deloc. Va fi nevoie însă şi de el în acest final de sezon incendiar.

Mihăilă – Execuţie ideală pentru golul de 2-0, e bine că a spart gheaţa după reluarea campionatului, fiindcă ratase ocazii mari cu Astra şi Botoşani. El i-a strecurat inspirat şi mingea pe poziţie viitoare lui Cicâldău, la golul decisiv. A mai avut un şut, din pasa lui Cic, dar pe direcţia lui Arlauskis, în repriza secundă.

Gustavo – Parcă prea uşor i-a scos din joc Păun pe el şi pe Bărbuţ, la ultima ocazie a meciului, acel şut de la distanţă. Vrea mult, dar nu a avut timp să arate, în condiţiile în care Bergodi a vrut să înceapă cu acelaşi 11 toate meciurile.

Koljic – Bergodi e norocos că-l are, Papură şi Piţurcă n-au avut şansa asta. Bosniacul are 4 goluri în 3 meciuri, şi nu unele uşoare sau din penalty. Execuţie de clasă la deschiderea scorului, lui Vinicius i-a fost teamă să-l atace, ţinând cont că era în afara careului. Putea face dubla după ce i-a luat” şunca din fasole” lui Burcă, Arlauskis l-a surprins şi l-a blocat, acolo era ideală depăşire prin dribling, pe dreapta. Bosniacul a dispărut din joc în partea secundă, finalul l-a găsit în careul propriu, ca stoper. Nu mai e vreme de regrete, dar ce păcat că i-am avut atât de puţin pe Mitriţă şi Koljic, împreună, e de neconceput să nu iei campionatul având acest cuplu.