Gigi Becali, la Curtea de Apel Craiova

0
601

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a venit astăzi la Craiova, unde s-a prezentat la Curtea de Apel, în calitate de martor la procesul în care Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011. Gigi Becali a fost însoţit de vărul său, agentul de jucători Victor Becali, şi preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală, şi ei martori în acest proces.

Gigi Becali a declarat presei că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat acum 9 ani. „Nu mai ţin minte decât 30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu” a declarat Gigi Becali.

Despre convingerile sale politice, Gigi Becali a spus: „Nu mai fac partid, dar e posibil să susţin un partid, iart acum nu ai decât să susţii PNL, că PSD nu are nici lideri şi nici oameni. Vreau să mă implic să distrug USR-ul satanic, acolo sunt atei şi satanişti”.

FCSB s-a constituit parte civilă pentru a recupera cele 1,1 milioane de euro pe care i-a plătit lui Adrian Mititelu în 2011, considerând că Mihai Costea era liber de contract, deoarece echipa lui Mititelu fusese dezafiliată.

Mihai Costea fusese transferat de Mititelu la FCSB, deşi ANAF pusese sechestru pe jucătorii echipei lui Mititelu, pentru a-şi recupera suma de bani datorată de Mititelu. Tribunalul Dolj l-a achitat în februarie 2019 pe Adrian Mititelu, dar procurorii DNA au făcut recurs.