Ați cerut și s-a făcut! „Bani din cer” revine la Craiova!

0
892


Luni, 6 aprilie 2020, se va juca pe șcena Naționalului craiovean piesa „Bani din cer”. Creația a aparținut dramaturgului englez Ray Cooney și a fost pusă în scenă, prima dată, în 2001, la Teatrul de Comedie, de către Horațiu Mălăele. Vedetele de atunci erau George Mihăiță și Virginia Mirea. Cele două personaje de atunci sunt înlocuite, acum, de Mihai Bendeac și Mihaela Teleoacă.
Acțiunea spectacolului îl are în centrul atenției pe Henry, un contabil căruia îi pică bani din cer, ce își surprinde soția când s-a întors acasă cu o geantă plină de bani. Întâmplarea fericită îl determină pe Henry să schimbe radical viața familiei. Mihaela Teleoacă va joaca rolul soției, Jane Perkins, redând problema consumului de alcool cu care aceasta se confruntă, iar Mihai Bendeac, în rolul lui Henry, va aminti spectatorilor de absolventul de teatru de odinioară: trăiește sincer – dramatic situațiile prin care trece, consecință fiind comicul ivit.
„Bani din Cer” răspunde unor mari frământări ale umanității: este de ajuns să te îmbogățești material, pentru a sărăci, cu totul, spiritual; pentru a uita cine ești?