Ludovic Orban, înaintea consultărilor de la Cotroceni: Propunerea de prim-ministru sunt eu

0
461
Premierul demis Ludovic Orban a anunțat, joi, că propunerea de premier cu care delegația PNL va merge la Cotroceni este el, iar pentru PNL rămâne ca obiectiv organizarea alegerilor anticipate, astfel că parlamentarii liberali vor contribui la respingerea următoarelor două propuneri de prim-ministru pe care le va face șeful statului.
Principalele declarații făcute de Orban la finalul Biroului Executiv al PNL, înaintea consultărilor de la Cotroceni:
  • “Pentru a asigura buna guvernare nu există altă soluție decît de a da puterea românilor, dreptul să-și aleagă un Parlament reprezentativ.
  • Ca atare, obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condițiilor constituționale care să permita presedintelui dizolvarea actualului Parlament.
  • Despre mandatul cu care delegația PNL merge la Cotroceni:
  • Propunerea de prim-ministru este conforma cu decizia Consiliului Național al PNL, în persoana președintelui PNL, subsemnatul, Ludovic Orban
  • De asemenea, am stabilit ca delegația să transmită președintelui susținerea pentru convocarea anticipatelor și decizia de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate.
  • Și ieri s-a văzut că PSD nu a înțeles nimic din votul românilor din 2016. Au pierdut europarlamentarele”.
Din delegația PNL care va merge la consultările de la Cotroceni vor face parte Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Florin Cîțu și Iulian Dumitrescu.