Ministrul Transporturilor: Sunt 22 de drumuri naţionale închise

0
126
Ministrul demis al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat joi că 22 de drumuri naţionale sunt închise, majoritatea în sud-estul ţării, pe patru drumuri naţionale există circulaţie îngreunată, iar 35 de trenuri sunt staţionate.
“La ora 8.00 s-a ridicat Codul roşu. Noi am avut ieri seara un comandament, toată noaptea am stat în contact cu toate echipele noastre din ţară. (…) Am o situaţie de comandament care se prezintă în felul următor: avem 22 de drumuri naţionale închise, în continuare mai sunt patru drumuri cu circulaţia îngreunată. De asemenea, avem 35 de trenuri care sunt în acest moment staţionate, pentru că nu pot să se deplaseze pe anumite linii, fiindcă au căzut foarte mulţi copaci. Se intervine şi după ce se curăţă linia se vor deplasa. Avem o singură linie închisă în zona Vatra Dornei, zona Ilva Mică. Acolo am intervenit sunt copaci căzuţi, linia este închisă”, a precizat Bode la Parlament, potrivit Agerpres.
El a anunţat că a luat decizia miercuri noapte ca, acolo unde situaţia a impus sau era pericol să rămână trenuri blocate pe linii, acestea să rămână în gări.
“Au fost transbordaţi, acolo unde s-a impus acest lucru, pe mijloacele de transport”, a adăugat Bode.
Ministrul a adăugat că la metrou se circulă în acest moment “foarte bine”.