Craiova a tremurat serios pentru victoria cu Botoşaniul

0
606

Universitatea Craiova – FC Botoşani 3-1

Au marcat: Mihăilă 20, Cicâldău 28 – penalty, Vătăjelu 90+3 / Ofosu 39.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.500.

Universitatea Craiova: L. Popescu 6 – Vlădoiu 5, Bălaşa 7, Tiago Ferreira 4, Bancu 6 – Qaka  5 (71 Ivanov) 5, Cicâldău 6 (86 Vătăjelu) 6, Zakaric 6 – Bărbuţ 5 (64 Mateiu) 5, Ivan 6, Mihăilă 7. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: Marinescu – Măţel, Acka, M. Roman.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Papa, Rodriguez – Askovski, Ebenhofer (74 Cascini), Ofosu (84 Câmpanu) – Andronic (56 Keyta). Antrenor: Marius Croitoru. Rezerve: Hankic –Pierce, Holzmann, Penescu.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 6. Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galaţi).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Dan Potocianu (Reşiţa).

Ger ca de Bobotează, în Bănie, în seara de Moş Nicolae, în care oltenii şi moldovenii au venit cu ghetele dichisite, pentru a primi în ele un cadou consistent. Craiova şi Botoşaniul aveau nevoie urgentă de 3 puncte, după ce contracandidatele la play-off câştigaseră în intermediară. Echipe ofensive ca stil, cele două promiteau spectacol, în ciuda frigului pătrunzător, care a redus asistenţa la vreo 2 mii de spectatori. Piţurcă le-a dat încredere în continuare lui Popescu, Ferreira şi Qaka, mâini moarte în runda trecută, iar în atac a mizat pe viteziştii Ivan, Mihăilă şi Bărbuţ. De partea cealaltă, Croitoru nu s-a putut baza pe Roman şi Ongenda, iar Ofosu a fost extremă stânga, pentru ca juniorul Andronic să joace vârf. Bărbuţ a fost autorul primei ocazii, dar lobul său peste portar n-a avut şi intensitate, mingea fiind îndepărtată de Haruţ, din careul mic.

Tribunele au savurat două goluri ale favoriţilor în prima jumătate de oră. Deschiderea a revendicat-o Mihăilă. A scos un corner dintr-o o fază care i-a consacrat deja renumele de „Bale de Oltenia”, apoi a apărut ideal pe devierea lui Zakaric. Prima sa reuşită pe „Ion Oblemenco”, cu capul, la fel ca prima în Liga I, într-un meci la Giurgiu. Al doilea gol a picat de nicăieri pentru olteni. Haruţ şi Miron s-au invitat la minge în careul propriu, Ivan le-a suflat-o şi a scos penalty. Cicâldău a executat prost, dar Pap a fost prea îngheţat pentru a apăra, deşi mingea l-a atins. Imediat, Ivan putea închide conturile, dar a ratat singur cu portarul, în schimb Ofosu a relansat partida, cu un şut din afara careului, la care Popescu n-a avut replică.

De la cabine au ieşit mai încălziţi oaspeţii, care au avut două uriaşe ocazii de egalare, create de Ashkovski. Prima a fost finalizată de Keyta cu un şut în transversală, apoi portarul Popescu l-a blocat pe Askovski. Goal-keeper-ul oltean s-a plasat apoi oportun pe colţul pe care Rodriguez a executat bine o lovitură liberă. Debandada din defensiva lui Piţurcă, apărută şi pe fondul unei căderi fizice, n-a fost speculată la de moldoveni când au avut marile situaţii de gol. În prelungiri, Botoşaniul a forţat egalarea cu toţi jucătorii în jumătatea olteană, inclusiv portarul Pap, la un corner, iar gazdele au scăpat în haită pe contraatac, Vătăjelu fiind cel care s-a oprit cu mingea tocmai în poartă, precum Biţă într-un derby cu Dinamo, cu peste două decenii în urmă. Craiova ia punctele necesare pentru liniştea finalului de an, dar a tremurat mai mult din cauza presiunii adversarului, decât din pricina frigului.