2,4 milioane de euro se vor investi în amenajarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

1
712
Investiţiile derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova continuă cu amenajarea incintei unităţii sanitare, a declarat preşedintele CJ, Ion Prioteasa, care a precizat că este vorba despre un demers cu o valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro, ce vizează o suprafaţă totală de peste 4 hectare.

Contractul pentru amenajarea incintei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu o valoare de 11.534.308,4 lei, inclusiv TVA, a fost atribuit societăţii Domarcons SRL. Durata de realizare este de 12 luni, dintre care 4 luni sunt prevăzute pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, iar 8 luni pentru executarea lucrărilor. „În cursul acestei săptămâni, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi executarea lucrărilor pe care dorim să le realizăm în curtea Spitalului Judeţean şi prin care ne-am propus să reconfigurăm complet această zonă, măsurând peste 40.000 de metri pătraţi. Una dintre componentele principale ale proiectului constă în modernizarea parcărilor existente, dar şi în crearea unora noi, astfel încât suprafaţa cu această destinaţie va urca de la aproximativ 5.000 la peste 14.000 de metri pătraţi. Astfel, vor fi asigurate, în total, aproape 700 de locuri pentru autovehicule, destinate atât angajaţilor SCJU Craiova, cât şi studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie sau persoanelor venite în vizită la pacienţii internaţi aici, ceea ce se traduce într-un flux de câteva mii de oameni în fiecare zi”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Reparaţii derulate etapizat, etaj cu etaj
Preşedintele CJ Dolj a mai spus că administraţia se va preocupa, totodată, de reabilitarea aleilor şi a drumurilor de acces, precum şi de reamenajarea spaţiilor verzi, sens în care este prevăzută şi montarea de bănci şi foişoare. De asemenea, va fi realizat un sistem modern de iluminat pentru întreaga incintă a spitalului, dar şi unul pentru supravegherea video. „Această nouă iniţiativă se înscrie în strategia Consiliului Judeţean, care, în ultimii ani, a sprijinit sectorul sanitar printr-o serie de investiţii, multe dintre ele concentrate în jurul SCJU Craiova, unde în prezent se află în desfăşurare lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor, dar şi reparaţiile derulate etapizat, etaj cu etaj, în cadrul unui proiect în sumă totală de 4 milioane de euro“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

1 COMENTARIU

  1. am inteles ca CJ nu are relatii de subordonare cu CL … deci, cum ajunge CJ sefu’ administratiei judetene …???

Comments are closed.