Sub genericul „Poveste de Crăciun”, la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi CF s-au desfăşurat, începând cu data de 15 decembrie, activităţi dedicate sărbătorilor de iarnă: o masă rotundă având ca temă „Crăciunul în Europa” (cu participarea membrilor Catedrei de limbi moderne din şcoală), recitaluri de colinde româneşti interpretate de elevi sub coordonarea profesorului Marius Lunganu, dar şi colinde în limbile străine studiate în şcoală, un cerc de lectură cu elevii.
După cum a precizat prof. Maria Tronea, de la catedra de limbi moderne a şcolii, printre textele-suport a figurat la loc de cinste cartea „Poveste de Crăciun” a scriitorului britanic Charles Dickens (1812-1870), ca o prefaţare a tricentenarului naşterii acestuia. Elevii au citit fragmente din „The Christmas Books”, dar şi variantele în franceză („Contes de Noel”) şi în română. Au comparat viziunea mercantilă a lui Scrooge asupra sărbătorii cu viziunea senină a familiei reunite în jurul mesei de Crăciun, simbolizată de minunata budincă pregătită de doamna Cratchit („o budincă asemeni unei ghiulele de tun pestriţă, atât de tare, atât de întreagă, plutind într-un sfert de măsură de spirit aprins şi împodobită de vâsc”).
Dincolo de aspectul festiv al sărbătorii, elevii au descoperit, odată cu Scrooge, Spiritul Crăciunului, un uriaş înveşmântat într-o tunică simplă, verde, purtând pe cap drept podoabă „o coroană de vâsc, străpunsă ici-colo de puncte luminoase”. „Aceasta pentru o mai profundă înţelegere a Crăciunului, sărbătoarea în care tradiţia este cel mai strâns îngemănată cu izvorul ei religios, după cum o dovedesc vechile colinde”, a adăugat prof. Maria Tronea.