Ştefan Popa Popa’s a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiilor Slatina şi Dr. Tr. Severin

0
517

Consilierii locali din Slatina au hotărât, ieri, să îi retragă titlul de Cetăţean de Onoare al Slatinei caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, ei aprobând în acest sens un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Emil Moţ. Decizia a fost motivată, în referatul proiectului, “prin faptul că, la o emisiune difuzată la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, a avut loc un schimb de replici între caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, invitat la această emisiune, şi moderatorul emisiunii, artistul adresând jigniri cetăţenilor pe criterii etnice şi regionale, fapte dovedite în mass-media locală şi naţională, aducând un prejudiciu de imagine tuturor locuitorilor din regiunea Oltenia şi, implicit, locuitorilor municipiului Slatina”.

Ştefan Popa Popa’s a fost prezent frecvent la Slatina, la Festivalul de Umor “Oltenii şi restu’ lumii”, la invitaţia organizatorilor. El a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Slatina în anul 1999.

Caricaturistul a rămas, tot ieri, şi fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin, în urma şedinţei ordinare a Consiliului Local, după aceleaşi declaraţii considerate defăimătoare la adresa oltenilor. “Consiliul Local Drobeta-Turnu Severin i-a retras titlul de Cetăţean de Onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s. Iniţial, am realizat un sondaj pe o pagină de socializare printre cetăţenii municipiului, iar 91% dintre respondenţi au transmis clar că trebuie să i se retragă titlul. Decizia lor a fost transpusă mai apoi de consilierii locali PNL într-un proiect de hotărâre, care a fost adoptat în această şedinţă. Este un semnal pe care l-am dat, pentru că nu tolerăm jigniri. Cu părere de rău, trebuie să spunem că declaraţiile domnului Ştefan Popa Popa’s ne-au surprins într-un mod neplăcut. Am fost chiar revoltaţi şi nu înţelegem cum un om care trăieşte într-un spaţiu multietnic şi multicultural de excepţie poate să facă asemenea declaraţii revoltătoare”, a declarat, ieri, pentru Agerpres, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu.

În aceeaşi şedinţă, consilierii locali din Drobeta-Turnu Severin au votat şi pentru schimbarea denumirii Sălii “Ştefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii Teodor Costescu. Aceasta se va numi, de acum, Sala “Gheorghe Anghel”, după celebrul sculptor, originar din municipiu.

Ştefan Popa Popa’s a pierdut şi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, săptămâna trecută, în urma votului majoritar al consilierilor locali.

Invitat fiind recent la o emisiune TV, Ştefan Popa Popa’s a făcut mai multe afirmaţii considerate defăimătoare la adresa oltenilor. Printre altele, i-a numit “ciurucuri” şi a afirmat că “la ora actuală, Timişoara a fost invadată de olteni”.