15 saloane pentru copii, renovate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”

0
2160
 
Încă un etaj al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a fost renovat cu fonduri de la bugetul local. Cele 15 saloane în care sunt internați copiii au fost refăcute complet, pacienții fiind mutați în noile paturi de spital. Unitatea medicală are în dotare și o ambulanță nouă, precum și un aparat ecograf de tip dopler pentru investigarea pacienților.
 Cele 15 saloane care se găsesc la etajul V al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au fost refăcute cu suma de peste 310.000 de lei, bani de la bugetul local, și au fost inaugurate, ieri, în prezența primarului Mihail Genoiu și viceprimarilor Stelian Bărăgan și Adrian Cosman. „Banii provin în  de la bugetul local și au fost alocați în acest an. Etajul acesta este penultimul care rămăsese fără nici o amenajare. Mai există unul singur – etajul patru – acolo unde renovările s-au făcut în urmă cu 6 ani și nu mai corespund. Va trebui să îl renovăm și pe acesta pentru ca să putem spune că spitalul este modernizat complet la interior”, a precizat medicul Adrina Turcu, directorul acestui spital.
Au fost renovate toate cele 15 saloane
Amenajările au durat 6 luni și au cuprins lucrări complexe. Au fost igienizate toate plafoanele și băile, au fost schimbate pardoselile și a fost montată o instalație de climatizare. „Saloanele arată foarte bine acum și ne bucurăm să le oferim micilor noștri pacienți niște condiții bune de spitalizare”, a declarat dr. Adina Turcu. În cele 15 saloane sunt internați copiii cu afecțiuni respiratorii și digestive. În timpul șantierului, pacienții au fost mutați în saloanele de la etajul superior, acolo unde sunt internați tot copii, dar de vârste mai mari. De ieri, aceștia au fost instalați în noile saloane care au fost amenajate și dotate corespunzător. 
O ambulanță nouă a intrat în dotarea spitalului
Tot de ieri, spitalul are în dotare și o ambulanță modernă, de tip A2. „Este o ambulanță pentru transportul pe targă sau pe scaun al pacienților care nu reprezintă urgențe medico-chirurgicale cu trei locuri în față și patru în celula sanitară”, a precizat dr. Adina Turcu. Ambulanța este dotată cu un sistem de averizare vizual și acustic, compus din sirenă și girofar. În interior, salvarea deține echipamente pentru intervenția de urgență: o targă pentru transportul pacientului, sistem de administrare a oxigenului medicinal – două butelii de oxigen de 20 de litri și o butelie de oxigen portabil; un aspirator de secreții portabil și aparatură și echipamente pentru resuscitarea pacientului. „Spitalul mai deține în dotare o ambulanță, dar este veche, fiind achiziționată din banii ministerului Sănătății, în urmă cu 12 ani”, a precizat directorul spitalului. 
A fost achiziționat și un ecograf de tip doppler
În dotarea spitalului se mai află și un ecograf doppler care a fost achiziționat și acesta din bani de la bugetul local – cei alocați în anul 2018. „Ecograful este foarte util pentru activitatea din spital și aveam mare nevoie de el”, susține directorul Adina Turcu. Ecograful doppler este dotat cu o sondă pentru cardiologie și o sondă pentru părțile moi. A fost montat într-unul dintre saloanele spitalului și îi ajută pe medici în stabilirea diagnosticelor. „Preocuparea noastră pentru ca actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții nu a scăzut niciodată în intensitate. Am inaugurat un etaj complet renovat la spitalul Victor Babeș, un etaj dedicat celor mici și anume etajul al cincelea Au fost s-au achiziționat inclusiv frigidere și televizoare noi pentru a face șederea micuților pacienți cât mai plăcută”, a declarat și primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Un laborator de imagistică nou
În curtea spitalului va fi amenajată o clădire cu patru etaje în care vor fi instalate aparate performante de imagistică medicală: un computer tomograf și un computer RMN. Tot acolo va fi amenajat și un laborator de analize medicale. „Lucrăm la partea de documentație pentru o clădire nouă de imagistică medicală pentru spitalul Victor Babeș în care să se regăsească un RMN, un computer tomograf, aparate de ecografie și radiologie”, a precizat primarul Craiovei. Clădirea va avea o amprentă la sol de 600 de metri pătrați și va fi construită tot cu fonduri de la bugetul local. Imobilul va fi ridicat în curtea spitalului, în prelungirea clădirii care este paralelă cu Calea București. În acest moment, urmează să fie lansată licitația pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF).