Ghidul Solicitantului pentru spitalele regionale, publicat de Ministerul Dezvoltării

0
410

Ghidul Solicitantului pentru spitalele regionale, care conÈ›ine condiÈ›iile de accesare a fondurilor europene pentru construcÈ›ia acestor spitale, a fost lansat în consultare publică de Ministerul Dezvoltării Regionale. Cele 3 spitale regionale – Cluj, Craiova È™i IaÈ™i – ar urma să fie construite de Guvernul României, proiectele urmând să fie co-finanÈ›ate din bani europeni. Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcÈ›ia spitalelor.

Autoritatea de Management pentru Programul OperaÅ£ional Regional (POR) a publicat, spre consultare publică, Ghidul solicitantului pentru Axa Prioritară 14 – Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgență, Prioritatea de investiÈ›ii 14.1 – InvestiÅ£iile în infrastructurile sanitare ÅŸi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naÅ£ional, regional ÅŸi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveÅŸte starea de sănătate ÅŸi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale È™i de recreere, precum È™i trecerea de la serviciile instituÈ›ionale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 14.1 – “ÃŽmbunătățirea calității È™i a eficienÈ›ei îngrijirii spitaliceÈ™ti de urgență”, apelul de proiecte cu titlul POR/2019/14/14.1/14.1/1/SPITALE REGIONALE, COD APEL POR/105/14/1/Spitale Regionale.

Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE prin FEDR È™i 1,5 miliarde de euro – contribuÈ›ia naÈ›ională. (Mediafax)