„Papi” şi cu „Şumi” închid gura lumii?

0
1413
Cornel Papură-Constantin Schumacher va fi cuplul de antrenori ai Universităţii Craiova în sezonul viitor
Universitatea Craiova şi-a conturat cuplul de antrenori cu care va aborda sezonul următor, Cornel Papură urmând să-l aibă ca secund pe Constantin Schumacher. Cei doi au fost colegi la Ştiinţa în 2004-2005, sezonul primei retrogradări din istoria clubului. Nu însă retrogradarea a fost cea mai tristă amintire a lui „Şumi” din perioada Craiova, ci decesul fetiţei sale, la numai o lună după naştere. Drumurile lui Papură şi Schumacher nu s-au separat, fiindcă în sezonul următor au fost coechipieri şi în China, la Chongqing Lifan.
Originar din Suceava, Schumacher este stabilit în Piteşti şi a evoluat ca jucător la Foresta, FC Argeş, Rapid, Gloria Bistrița, Universitatea Craiova, Chongqing (China), Volyn Lutsk (Ucraina), Ceahlăul Piatra Neamț, Internațional Curtea de Argeș şi Anagenisi Giannitsa (Grecia). „Şumi” a împlinit luna aceasta 43 de ani, iar cariera de antrenor se leagă, în mandate scurte, de echipe precum Girom Albota, Juventus Bucureşti, CSM Rm. Vâlcea, Petrolul, Oţelul, SCM Piteşti şi Atletic Bradu. Acum un an a promovat Rapidul în Liga a III-a.
Reacţii vehemente ale fanilor pe reţelele de socializare
După un sezon ratat, cu campionatul încheiat în afara podiumului şi cu eliminarea din semifinalele Cupei, fanii olteni au primit cu mare dezamăgire şi reticenţă anunţul că echipa va fi pregătită de Papură şi Schumacher în sezonul viitor. Majoritatea aşteptau antrenori cu nume, precum Victor Piţurcă sau un străin cu CV, iar reacţiile pe reţelele de socializare au fost vehemente. Majoritatea continuă să creadă că este vorba de un cuplu intermediar de antrenori, care vor fi secunzii unui tehnician important, alţii spun că e vorba de o glumă, iar cei mai mulţi sunt convinşi că echipa se va bate la retrogradare în stagiunea următoare. Nu lipsesc comparaţiile dintre Mihai Rotaru şi Adrian Mititelu sau dintre Rotaru şi Gigi Becali, suporteiri considerând că finanţatorul Craiovei şi-a adus practic doi „secunzi” şi vrea să dirijeze în stilul patronului FCSB. Pe pagina de facebook a clubului sunt multe mesaje prin care fanii spun că vor renunţa să-şi mai facă abonamente pentru următorul sezon, considerând că prin „experimentul” privind banca tehnică fanii sunt îndepărtaţi.
Argumente pro-Papură
-Este antrenorul care cunoaşte cel mai bine echipa, el făcând profilul jucătorilor care au fost şi vor fi aduşi. De acum încolo poate fi tras la răspundere din toate punctele de vedere, urmând să şi decidă transferurile şi să-i şi pregătească pe aceşti jucători.
-Ştie foarte bine structura clubului, fiind cel mai vechi angajat, alături de preparatorul fizic Cornel Blejan. Papură a fost în diverse funcţii în cadrul societăţii în ultimii 6 ani, are o relaţie strânsă cu patronul. „Este primul antrenor crescut de club” dixit Rotaru.
-Este craiovean get-beget, fost jucător important al Universităţii, în mai multe perioade, precum şi internaţional, prezent la World Cup 94.
-Jocul echipei a fost mai atractiv, mai ofensiv de când Papură l-a schimbat pe Mangia, chiar dacă rezultatele n-au convins, acestea se pot pune şi seama ghinionului, manifestat atât pe parcursul jocurilor, cât şi prin prisma lotului care i-a rămas, unul restrâns.
Argumente contra-Papură
-Nu are practic CV ca şi tehnician, nu a antrenat nicio echipă de Liga I din postura de principal, iar cariera sa se limitează la echipa a doua a Craiovei şi la Alro Slatina. Chiar şi secundul Schumacher posedă mai mare experienţă.
-Şi-a asumat obiectivul din acest final de sezon, dar nu l-a îndeplinit. Oricâte ghinioane ar putea invoca, a luat echipa de pe locul 3 şi a terminat pe locul 4, nereuşind nici remontada în Cupa României.
-Este privit cu mare retincenţă de fani, care aşteptau un antrenor important, dezamăgirea fiind extrem de mare în rândul suporterilor după anunţul continuării cu cuplul Papură-Schumacher. Cei doi sunt consideraţi secunzi ai patronului Rotaru, pe stilul lui Gigi Becali, diferenţa fiind că FCSB are un lot mai solid.
-Deşi nu i-au fost contestate deciziile şi era evident că echipa nu era pregătită din punct de vedere fizic, rămâne inexplicabilă introducerea lui Donkor pe finalul meciului decisiv cu Viitorul, la 1-1, când Craiova, chiar în inferioritate numerică, avea nevoie de victorie.
-Declaraţiile sale cu ignorarea meciurilor din Liga I şi din Champions League i-au dăunat ca imagine.