Muzeul Olteniei sărbătorește Ziua Internațională a Biodiversității

0
146

Muzeul Olteniei sărbătorește astăzi Ziua Internațională a Biodiversității, proclamată de Organizația Națiunilor Unite. Data de 22 mai reprezintă, de fapt, adoptarea textului Convenției din anul 1922 în cadrul Conferinței diversității biologice din Nairobi. În cadrul proiectului cultural-educativ „Mediul și Sănătatea”, la Secția de Științele Naturii are loc, de la ora 11.00, manifestarea „Diversitatea lumii animale – probleme, provocări și realizări”, organizată în colaborare cu Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei, din Chișinău.

Programul cuprinde o conferință susținută de conf. univ. dr. Victoria Nistreanu, cercetător la Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei. Se vor prezenta videoproiecții la care vor lua parte studenți ai Departamentului de Geografie al Facultății de Științe a Universității din Craiova (coord.: lector univ. dr. Oana Mititelu Ionuș) și colaboratori științifici ai muzeului.

„Tema propusă vizează resursele naturale, cea mai mare bogăție a lumii, și consecințele utilizării iraționale a acestora, care pot induce daune serioase, ce depășesc capacitatea de suport a mediului. În prezent, una din cele mai importante probleme la nivel mondial și o condiție obligatorie pentru evoluția omenirii sunt conservarea biodiversității și utilizarea rațională a resurselor naturale”, spune muzeograf dr. Ionelia Claudia Goga, coordonator al manifestării.