Craiova e în Europa cu echipele de sală

0
350
Handbalistele vor obţine un wild-card de participare în Cupa EHF, baschetbaliştii vor evolua în FIBA EuroChallenge, în timp ce voleibaliştii vor juca în Challenge Cup
Toate cele trei formaţii de sală ale Craiovei vor evolua în toamnă în cupele europene. Voleibaliştii au terminat pe locul 3 în campionat şi vor evolua în Challenge Cup. Baschetbaliştii vor participa în premieră în cupele europene, datorită calificării în semifinalele Ligii Naţionale. SCMU Craiova va debuta în toamnă în FIBA EuroChallenge, a anunţat managerul echipei, Marius Toma. Echipa de baschet a Craiovei joacă meciul al treilea din seria semifinală cu CSU Sibiu, astăzi, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă.  Ardelenii conduc cu 2-0 la general, Craiova având nevoie de un succes pentru a se disputa şi meciul al patrulea în Bănie, duminică. Antrenorul Craiovei, Aco Todorov, spune că echipa este obosită, iar unii jucători sunt accidentaţi. „Trebuie să demonstrăm că ne merităm locul în careul de aşi al campionatului, chiar dacă am pierdut primele două partide la o diferenţă cumulată de 50 de puncte. Statistica spune că 84 % din echipele din Europa care au câştigat primele două meciuri din play-off au şi mers în semifinale. Trebuie să fim optimişti, dar şi realişti. Atmosfera nu poate fi una bună dacă în loc să ne concentrăm pe adversar suntem preocupaţi de accidentări” a spus Todorov.
Handbalistele sunt răsplătite pentru performanţe
Echipa de handbal a Craiovei are şanse extrem de mici să prindă un loc de cupă europeană la finalul campionatului, dar antrenorul Bogdan Burcea spune că Federaţia Europeană va acorda un wild-card pentru participarea în Cupa EHF formaţiei sale, datorită performanţelor obţinute în cupele europene. „Şi dacă ne vom clasa pe locul 6 vom putea participa în Cupa EHF, deoarece vom solicita Federaţiei Europene un wild-card şi ni-l va acorda, în virtutea punctajului pe care l-am obţinut în cupele europene în aceste două sezoane. Suntem singura echipă din România care poate obţine acest wild-card” a spus Bogdan Burcea. Handbalistele de la SCM Craiova termină sezonul cu meciul de mâine, din ultima etapă a Ligii Florilor, cu Danubius Galaţi, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă. Victoria este una de anticipat, dar e greu de crezut că echipa din Bănie poate urca mai sus de locul 6, pe care-l ocupă acum.  „Şansele de a ne clasa pe locurile 3, 4 sau 5 sunt minime, pentru că depindem de alte rezultate. Nu sunt mândru de ceea ce a realizat echipa în acest sezon, dar asta este. Chiar dacă în ultima etapă întâlnim o echipă retrogradată, nu va fi un meci simplu. Nimic nu scuză unele înfrângeri pe care le-am suferit în acest sezon, cu Bistriţa, Baia Mare sau Cisnădie. La anul vom avea acelaşi buget şi vom avea un lot competitiv. Dacă vom fi ocoliţi de accidentări, vom fi printre echipele importante ale campionatului. Zamfir, Ţicu şi Trifunovic vor fi mie la sută pregătite fizic pentru sezonul următor. Ianăşi va pleca după 8 sezoane la Craiova, iar lotul şi obiectivele le vom anunţa săptămâna viitoare” a declarat Bogdan Burcea.