În Gruia, egalul convine tuturor

1
778
Cu o remiză în meciul direct, CFR Cluj ar deveni campioană, iar Universitatea Craiova ar păstra şanse mari la podium
O remiză în Gruia duminică seara ar fi ideală şi pentru CFR Cluj şi pentru Universitatea Craiova. Cu un punct, echipa lui Dan Petrescu ar fi campioană, pentru al doilea an la rând, în timp ce oltenii şi-ar menţine poziţia a treia înaintea ultimei etape, când au meci direct cu Viitorul. De fapt, un egal ar avea aceeaşi valoare cu o victorie pentru trupa lui Papură, în condiţiile în care este de aşteptat ca Viitorul să bată Astra, la Ovidiu. Chiar dacă ar câştiga în Gruia, alb-albaştrii tot ar mai avea nevoie de 1 punct în ultima etapă pentru a-şi menţine locul pe podium şi a-şi asigura prezenţa în cupele europene, aşa că remiza este echivalentă cu victoria pentru formaţia din Bănie. În acest campionat, CFR şi Universitatea au mai terminat de două ori la egalitate, 0-0, în turul sezonului regular, sub Feleac, şi în play-off, în Bănie. Dacă ar pierde la Cluj, Craiova ar avea nevoie de victorie în ultima rundă, pe teren propriu, cu Viitorul, ca să rămână pe locul 3. Dacă ar pierde cu oltenii, CFR are nevoie de un egal în derby-ul cu FCSB pentru a-şi păstra titlul.
Pe de altă parte, Craiova n-a avut parte de „îngăduinţă” din partea CFR-ului nici când aceasta din urmă nu mai avea vreun obiectiv. Astfel, acum 3 ani, în penultima etapă din play-out, oltenii aveau nevoie de un punct în Gruia pentru a câştiga play-out-ul şi a evolua în cupele europene, însă CFR s-a impus cu 4-0 pe teren propriu, iar CSMS Iaşi a mers atunci în Europa League.
Papură mai are jucători doar de-un prim 11
Misiunea lui Papură este dificilă, ţinând cont de lista lungă de indisponibili, şi în acelaşi timp uşoară, fiindcă nu trebuie să se chinuie defel să compună primul 11, pe care-l poate contura oricine, ţinând cont de variantele rămase. Astfel, Bancu şi Mihăilă sunt suspendaţi, Carlos Fortes este plecat în Portugalia, pentru a fi alături de soţia însărcinată, în timp ce lista accidentaţilor îi cuprinde pe: Martic, Tiago Ferreira, Acka, Nuno Rocha şi Koljic. Nici Alex Cicâldău nu s-a antrenat în ultimele zile, dar se speră că va fi apt până la ora partidei. Astfel, primul 11 al Craiovei i-ar conţine pe: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Briceag – Mateiu, Fedele, Cicâldău – Baicu, Bărbuţ, Cristea, iar banca de rezerve va fi completată cu jucători de la echipa-satelit. Unicul dubiu este legat de folosirea lui Baicu sau a lui Drăghici în partea stângă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.