Iohannis amână încă o dată numirile la Transporturi şi Dezvoltare

0
1983

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, azi, că va aştepta luarea unei decizii de către Curtea Constituţională, cu privire la posibilul conflict instituţional Preşedinţie-Guvern privind numirile de la Transporturi şi Dezvoltare şi abia apoi va anunţa rezultatul analizei sale.

“Dacă s-a ajuns în această fază să decidă CCR, bineînÅ£eles voi aÅŸtepta hotărârea CurÅ£ii ÅŸi pe urmă voi acÅ£iona constituÅ£ional. VeÅ£i vedea că punctul nostru de vedere este consolidat. Deocamdată nu mai fac nimic în această speţă până când CCR nu va lua o decizie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă va lua o decizie privind numirile de la Dezvoltare ÅŸi Transporturi.

Preşedintele a afirmat că intenţiona să discute cu premierul Viorica Dăncilă la şedinţa CSAT de săptămâna viitoare.

“Exact asta a fost intenÅ£ia mea, dar aici doamna premier s-a grăbit foarte mult. Avem marÅ£i CSAT ÅŸi o astfel de discuÅ£ie în marja CSAT ar fi fost bună. Ar fi fost elegant ÅŸi aÅŸ fi aflat argumentele, iar domnia sa ar fi aflat argumentele mele. Acum le va afla la Curtea ConstituÅ£ională”, a spus Iohannis.

Prin amânarea luării unei decizii, preşedintele neagă că ar îngreuna activitatea Executivului şi reproşează premierului că nu a explicat public motivele care au stat la baza remanierilor.

“Nu se blochează nicio activitate a Guvernului. (…) De exemplu putea doamna premier să se prezinte la mine cu niÅŸte argumente. Dacă tot vine vorba de argumente, daÅ£i-mi voie să menÅ£ionez niÅŸte lucruri care deranjează foarte mult. A venit cu o prezentare de remaniere fără a spune public de ce trebuie revocaÅ£i. Revocarea e o sancÅ£iune politică. Nu este de plăcere. AÅŸadar doamna premier avea obligaÅ£ia să se prezinte în faÅ£a naÅ£iunii ÅŸi să prezinte argumentele pentru remaniere, de ce anumiÅ£i miniÅŸtri sunt revocaÅ£i. Această manieră de a conduce guvernul de la partid este una care credeam că s-a terminat în 1989”, a declarat Klaus Iohannis. (Sursa: Mediafax)