Visul oricărui copil începe cu un profesor care crede în el!

0
728

Aceste cuvinte au stat în centrul acțiunii ”O șansă la educație pentru fiecare”, un proiect cu care profesorii și elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova și-au propus să marcheze Ziua Educației. Gestul copiilor a adăugat, astfel, la povestea frumoasă a unei școli prietenoase, bucuria și speranța în simplitatea și măreția omeniei fiecăruia dintre noi, au mărturisit cadrele didactice.

Caiete vesel colorate, cu liniuțe sau pătrățele, creioane și culori au poposit pe băncuțele și în ghiozdănele copiilor din comuna Grecești, la sfârșitul săptămânii trecute, în ziua în care, în școli și grădinițe, a fost sărbătorită chiar Educația. Bucuria a fost mare pentru micuții care nu și-au mai putut stăpâni nerăbdarea și au început să cerceteze imediat toate darurile pe care, din păcate, le primesc așa de rar. „Este un proiect pe care școala noastră își dorește să-l desfășoare pe perioada întregului an școlar. Văzând bucuria copiilor de a dărui și, de cealaltă parte, de a primi daruri, ne-am propus să organizăm și alte acțiuni care îi vizează pe copiii care provin din medii defavorizate și, din nefericire, au acces greu la viața școlară”, a mărturisit Cerasela Cremene, director Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova. 

Pachete cu rechizite, dăruite elevilor

Pachețele cu cele peste 600 de caiete,120 seturi de culori și 600 creioane  și ghiozdane au fost dăruite de elevilor de la școlile din Grecești, Busu și Busulețu de către alți elevi, cei ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova. Gestul copiilor a făcut parte din proiectul ”O șansă la educație pentru fiecare”, care s-a dorit să fie o altfel de modalitate prin care atât profesorii, cât și elevii au ales să marcheze Ziua Educației. „Cu toții credem în puterea educației, aceea de a schimba vieți și destine. Gesturile mici pot avea un impact major în viața altor oameni. Dorința de a fi o echipă i-a determinat pe elevii implicați din Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”, atât ciclul primar, cât și cel gimnazial, să pregătească mici cadouri, dăruite din inimă, pentru elevii de la școlile din Grecești, Busu și Busulețu”, a mai spus directorul școlii, Cerasela Cremene.

Word Vision s-a alăturat elevilor

Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”, una dintre cele mai bune din Craiova, nu se află la prima acțiune de acest fel. Darurile împachetate frumos și vizitele în clasele din școlile mai modeste, dar cu copii deosebiți, din mediul rural sunt cărări cunoscute pentru aceștia. De această dată, inimoșilor elevi li s-a alăturat și o echipă de la „World Vision”, care a făcut ca surprizele să fie și mai mari. „Mulțumirile noastre se îndreaptă către întreg colectivul profesoral al ciclului primar al școlii noastre, care, cu o deosebită deschidere, a răspuns inițiativei doamnei învățătoare Nicoleta Cotoi și doamnei director adjunct, Elena Nuță, implicând elevii în ceea ce se dorește a fi, pe viitor, o tradiție a generozității și solidarității față de semeni. De asemenea, mulțumim doamnei Geta Ungureanu, manager zonal interimar al World Vision”, a mai spus profesorul Cerasela Cremene.