“MIDEST“, târg specializat pentru subcontractare de produse

0
307

Ieri s-a încheiat la Paris cea de-a 41-a ediţie a târgului internaţional “MIDEST“, specializat pentru subcontractare de produse, echipamente şi servicii industriale . Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în parteneriat cu Federaţia Patronală din Industria Construcţiilor de Maşini a organizat participarea firmelor româneşti la această manifestare, sub brandul “România Your Reliable Trade Partner”, oferind oportunitatea exportatorilor de profil din ţara noastră să-şi expună produsele şi serviciile, să analizeze cerinţele şi exigenţele pieţei europene şi să contribuie alături de companiile europene la dezvoltarea unor proiecte creative de cooperare bilaterală. Reprezentanţii firmelor româneşti participante la această manifestare expoziţională, au avut prilejul ca încă de la deschiderea oficială a expoziţiei, să poarte discuţii cu oamenii de afaceri din Uniunea Europeană şi cu experţi din domeniu din diverse alte ţări, privind posibilităţile de cooperare în domeniul tehnologiilor industriale, creându-se astfel premisele pentru realizarea unor exporturi de produse înalt prelucrate şi tehnologizate şi de iniţiere a unor cooperări internaţionale în zona cercetării tehnologice, în beneficiul industriei româneşti de profil. La ediţia din acest an a targului MIDEST, organizată pe o suprafaţă totală de expunere de aproximativ 50.000 mp. în cadrul “Parc des Expositions de Paris Nord Villepinte”, participă 1710 de firme expozante din 74 de tari, care prezintă cele mai recente tendinţe şi evoluţii în domeniul tehnologiilor industriale sub deviza “Lucrând împreună”. Printre expozanţi se numără cele mai prestigioase firme internaţionale din domeniu, care aşteaptă un număr de circa 40.000 de izitatori  din 70 de ţări, profesionişti în  domeniul tehnologiilor industriale.

***

În paralel cu MIDEST se desfăşoară şi “Maintenance Expo 2011”

  • Industria constructoare de maşini din România contribuie cu 35% la totalul exporturilor româneşti, reprezentând 230 de mii de angajaţi, fiind principalul susţinător al exporturilor româneşti, produse de înalta complexitate tehnică şi valoare adăugată crescută, integratoare a îndelungatei experienţe şi a creativităţii ingineriei româneşti.
  • Exporturile româneşti în Franţa s-au ridicat la valoarea de 3,77 md Euro in primele sapte luni ale anului curent, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.