Ziua Limbii Române, la Craiova

0
386

Asociația Membrilor Ordinului „Palmes Académiques” din România și Biblioteca Franceză Omnia, filială a Bibliotecii Naționale a României, sărbătoresc, astăzi, Ziua Limbii Române la sediul instituției menționate, dedicând evenimentului un program variat.

Cuvântul de bun venit, adresat oaspeților de coordonatorul Bibliotecii Omnia, profesor Doina Ghiță, și de profesor dr. Maria Tronea, vicepreședinta AMOPA-ROUMANIE, va fi urmat de intervenții ale participanților, legate de tema întâlnirii: Frumusețea Limbii române (prof. dr. Maria Tronea), Traducând în limba română (prof. univ. dr. Sonia Cuciureanu), Limba română în Italia (prof. univ. dr. Elena Pîrvu).

Participanții la eveniment vor fi invitați la un „lanț al lecturii” în limba rămână, sub genericul „Văd poeți ce-au scris o limbă, ca un fagure de miere…”, pe un fond muzical autohton (Ciprian Porumbescu, George Enescu). Expoziția de carte românească din fondul Bibliotecii Omnia va fi prezentată de profesor Constantina Constantin, bibliotecar.

Evenimentul începe la ora 10.00 şi se va încheia cu discuții libere privind cărțile preferate ale celor prezenți, cu bucuria de a fi împreună pentru a sărbători, ca în fiecare zi, Limba română, limba Unirii.