Olteni vioi cu Volun-moi

0
395

Universitatea Craiova a câştigat lejer pe terenul ultimei clasate, Bancu reuşind o triplă

Două echipe care au ratat startul sezonului au închis etapa a şasea. Voluntariul continuă declinul din finalul stagiunii trecute şi, după ce s-a debarasat de Mutu, a scăpat repede şi de Opriţa. Dinu Todoran, soluţia internă de avarie, a trecut la o defensivă în trei, iar Costin Lazăr a reapărut pe teren o dată cu schimbarea de pe banca tehnică. De partea cealaltă, Mangia a renunţat pentru acest meci la defensiva în trei, de care părea că trage cu dinţii, iar Bărbuţ a fost titular în premieră pentru acest sezon. Craiova a fost echipa care a arătat de la bun început că nu vrea să rateze această şansă a restartului, şi a fost periculoasă îndeosebi prin Bancu. Urcat mijlocaş în noua aşezare, internaţionalul oltean s-a destrăbălat în jumătatea adversă şi l-a testat de 3 ori pe Vâtcă până să-i dea gol. Nu l-a mai iertat în minutul 24, când a pedepsit plasamentul bezmetic al lui Wallace şi a strecurat mingea printre portar şi bară. Izbită inevitabil, formaţia ilfoveană a mai picat un test, cel al fazelor fixe, deoarece Renato Kelic a marcat la un corner de lângă 3 adversari. Cicâldău şi-a trecut în cont assist-urile la ambele reuşite, decarul încercând să scape de eticheta de „transfer ratat”, cu care este deja catalogat prin Bănie. Nemaifiind sabotată de gazonul nisipos de acasă, Craiova s-a simţit în largul ei pe terenul impecabil din Ilfov, iar, la primul meci pentru Voluntari, Vâtcă avea să încaseze nu mai puţin de 4 goluri într-un sfert de oră. Asta în timp ce colegii săi erau buimăciţi complet şi nici cele două schimbări ale lui Todoran n-au părut că-i dezmeticesc. Mitriţă a făcut 3-0 după ce s-a jucat prin careul mic, părând că nu are suficienţi adversari de driblat înainte de a marca. Nicuşor Bancu a realizat dubla peste câteva minute, el trecându-şi în cont al patrulea gol în tot atâtea meciuri jucate de Craiova pe terenul din Voluntari. A fost momentul în care Dinu Todoran n-a mai tolerat neroziile lui Wallace şi l-a trimis la vestiare înainte să vină pauza. Veteranul Costin Lazăr a încercat să ofere impresia că şi echipa sa joacă în acest meci, aşa că l-a întins pe Pigliacelli înainte să sse fluiere finalul primei reprize. Belahmeur putea marca în debutul părţii secunde, dar finalizarea a fost sub nivelul acţiunii. Baicu s-a împiedicat şi el în 6 metri când i-a venit mingea de 5-0. Cu victoria în cont şi derby-ul cu Dinamo la orizont, Craiova a pasat în voie, fără să vrea mai mult de la acest meci, iar Voluntari n-a avut cu ce să riposteze, arătând şi mari lacune de ordin fizic. Finalul a salvat repriza, fiindcă a adus două penalty-uri, unul obţinut şi transformat de Laidouni, altul scos de Markovic şi care i-a prilejuit lui Bancu primul hat-trick din carieră, căpitanul Mitriţă, executantul obişnuit, oferindu-i această şansă coechipierului său. Craiova câştigă uşor în Ilfov, îşi recapătă suflul şi vine pe loc de play-off, în timp ce Voluntariul pare să aibă nevoie de un şoc adevărat pentru a nu pierde definitiv contactul cu restul Ligii I.

Mangia: „A fost una dintre cele mai reuşite partide”

Devis Mangia s-a declarat mulţumit de modul cum a jucat echipa, specificând că în afara meciului din deplasare cu Sepsi, evoluţiile alb-albaştrilor au fost unele bune. „Am avut o partidă bună. În prima repriză am jucat bine, am marcat, iar în a doua n-am mai făcut acelaşi joc, însă am gestionat avantajul, am menţinut posesia mingii. Echipa şi-a dat întotdeauna silinţa. Am jucat pe un gazon foarte bun de această dată. Aş putea să spun ca e una dintre cele mai reuşite partide. Îmi pare rău că am luat gol, dar a fost o partidă reuşită. În deplasare, singura partida pe care nu am jucat-o bine a fost cea de la Sepsi. Dar în general jucam bine în deplasare, poate si din cauza gazonului foarte bun. Dinamo este o echipă care oglindeşte personalitatea antrenorului propriu”, a spus Mangia la finalul partidei.Tehnicianul italian a vorbit şi despre eventuala plecare a lui Bărbuţ, acesta punctând faptul că ar vrea să joace mai mult: ”Dacă îi întrebaţi, toţi îşi doresc să joace mai mult. O să vorbim şi o să vedem”. Jucătorul în cauză a spus la final: „Am fost concentraţi, ne-a ieşit jocul. Ne ajută un teren bun să ne facem jocul, am fost în formă, mă bucur că am marcat 5 goluri, dar am marcat unul. Nu ştiu de ce nu joc mai mult, întrebaţi-l pe Mister, dar mă bucur că am intrat şi îmi doresc să joc mai mult. Sper să revenim la forma de anul trecut şi să câştigăm şi acasă. Nu ştiu nimic despre plecarea mea la Botoşani, însă vom vedea ce va fi”.

Bancu: „Acasă nu avem un teren bun pe care să putem pasa”

Eroul partidei de la Voluntari, Nicuşor Bancu, a plecat la final cu mingea de joc, după cele trei goluri marcate, el declarând apoi: „Am luat mingea, sunt foarte fericit. Nu doar pentru mine, ci pentru faptul că am reușit să obținem victoria. Anul trecut am dat trei goluri tot sezonul, acum am dat într-un meci. Probabil că acasă nu reușim să marcăm din cauza terenului, suntem o echipă care pasează, care construieşte şi nu o putem face pe un teren precum cel de pe Ion Oblemenco. În plus, pe teren propriu suntem înjurați și ne pierdem puțin capul. Azi, fanii au fost admirabili, au cântat și ne-au încurajat pe toată durata meciului”, a mai spus mijlocașul. În tribunele de la Voluntari a fost și Contra, iar eroul Craiovei speră să primească telegrama de convocare la națională. „Sper să îi fi plăcut domnului Contra cum am jucat și să mă cheme. O perioadă nu am fost într-o formă foarte bună, dar acum mă simt bine. Sper să o țin tot așa și să ajung la națională. Acolo nu ai locul asigurat, dar sper să fac un meci foarte bun şi cu Dinamo şi să fiu convocat”.