Preşedintele Iohannis: Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT

0
367

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, însă pe social democraţi îi preocupă mai mult ce face el cu CSAT.

„Iată o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu îmi place să repet aceste lucruri, dar nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul îi minte pe români şi guvernează într-un mod pe care pot să îl explic doar ca cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, fără să îmi ceară părerea, cu excepţia zonei de securitate naţională. Citesc astăzi în gazetă că Guvernul nu poate să dea pensii sau salarii, că nu poate să dea bani la şcoli, la spitale, fiindcă eu nu am dat aviz în CSAT. Este o mare minciună. Guvernul poate să facă rectificări pe sănătate, pe educaţie, pe pensii, pe salarii, pe agricultură, însă văd că pe dumnealor nu îi preocupă aceste chestiuni, îi preocupă ce fac eu cu CSAT. Ei, am convocat CSAT, însă Guvernul putea să facă orice rectificare dacă asta se dorea”, a declarat Klaus Iohannis la Sibiu, întrebat dacă prin convocarea CSAT se blochează rectificarea dată de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul „minte”, o explicaţie fiind aceea că „a construit un buget iresponsabil” şi nu îi ajung banii. ( mediafax.ro)