Colegiul „Frații Buzești” și Seminarul Teologic – promovabilitate de 100% la Bac, după contestații

0
447

Ieri, au fost afişate rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, fiind rezolvate contestațiile care au fost depuse de către cei nemulţumiţi de notele obţinute după susţinerea probelor scrise. Astfel, în judeţul Dolj, au fost înregistrate 1.983 de contestaţii, dintre care 1.359 au fost admise cu punctaj în plus, pentru 533 de lucrări s-au mai luat din puncte, iar pentru celelalte notele au rămas nemodificate.

Dacă, iniţial, o singură unitate școlară a atins procentajul maxim de promovabilitate – fiind vorba de Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” – după contestații, încă două au urcat pe podiumul promovabilității de 100%: Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, ambele din Craiova. „O treime din contestaţii au fost depuse de la noi. Am o nemulţumire, deoarece a fost vorba despre un examen, nu de un concurs. Măbucur că, după contestaţii, s-a arătat valoarea, aşa fiind la 100%, procentaj de promovabilitate”, ne-a precizat prof. Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Cea de-a doua unitate care a ajuns la procentaj maxim a fost Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”. „Anul trecut, am plecat de la un procentaj de aproximativ 70%, iar  acum suntem la 100%, ceea ce denotă că ne-am pregătit, atât noi, cadrele didactice, cât şi elevii. Sunt convins că este un succes”, a explicat managerul prof. George Pătularu.

După rezolvarea contestaţiilor, în afara podiumului prezentat, procentaje foarte bune au fost obţinute și de Colegiul Naţional „Elena Cuza” (98,78%), Colegiul Naţional „Carol I” (97,16%), Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” (93,43%) şi Liceul Teoretic Adventist (90,91%), toate din Craiova. Altfel, de astăzi începe înscrierea candidaţilor pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, ultima zi fiinddata de 13 iulie.