McDonald’s donează 1 leu din valoarea fiecărui meniu Happy Meal

0
449

De ieri, timp de şapte zile, McDonald’s donează 1 leu din valoarea fiecărui meniu Happy Meal vândut către Fundaţia pentru copii „Ronald McDonald” pentru înfiinţarea unei secţii de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş. Fundaţia pentru copii „Ronald McDonald” este un proiect de implicare socială lansat în 1974 de Ray Kroc, fondatorul companiei McDonald’s, pentru a uşura situaţia copiilor care au nevoie de sprijin în perioadele îndelungate de suferinţă. În România, Fundaţia pentru copii Ronald McDonald a fost înfiinţată în 1998 şi de atunci a iniţiat şi finanţat proiecte dedicate protecţiei copiilor bolnavi sau defavorizaţi, investind peste 1 milion de dolari. Anul acesta banii vor fi folosiţi pentru construirea şi dotarea unei secţii de oncologie-hematologie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş.

„Cutia cu speranţe”

Evenimentul principal organizat de Fundaţia „Ronald McDonald” este „McHappy day”, ziua în care persoane publice devin pentru o zi purtătoare ale mesajului McDonald’s, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Alături de angajaţii companiei, personalităţile invitate să se alăture cauzei Fundaţiei dau viaţă proiectelor care salvează vieţi. Fondurile strânse la acest eveniment ajung în „Cutia cu speranţe” şi de-aici la Fundaţie, de unde sunt finanţate iniţiative legate în special de sănătatea copiilor.

„Sunt mândru să lucrez pentru o companie care îşi asumă o sarcină socială extrem de importantă şi de sensibilă, aceea de a îngriji copiii aflaţi în suferinţă şi de a le oferi posibilitatea de a fi aproape de familiile lor. Ne străduim, ca parte a echipei McDonald’s, să dedicăm din timpul nostru pentru a ne asigura că această contribuţie este vizibilă la nivel personal şi uman pentru fiecare dintre angajaţii noştri. E important să ne aducem contribuţia la rezolvarea problemelor reale ale societăţii în care ne desfăşurăm activitatea. Târgu Mureş este un centru medical important şi dorim să contribuim la realizarea unui proiect de succes, care să aducă zâmbete în viaţa celor care au cea mai mare nevoie de ele”, a declarat Daniel Boaje, director general McDonald’s România.

***

Fundaţia pentru copii „Ronald McDonald” în România

Fundaţia „Ronald McDonald” a fost înfiinţată în România în anul 1998. Fundaţia este principalul susţinător al celor două Case „Ronald McDonald” din Bucureşti şi Timişoara şi, în plus, oferă sprijin diferitelor iniţiative care ajută copiii bolnavi şi familiile acestora. Casele „Ronald McDonald” vin în ajutorul părinţilor copiilor din provincie care sunt internaţi pe perioade îndelungate. Pe durata spitalizării copiilor, părinţii nu plătesc cazarea, iar spaţiul primitor oferă atmosfera unui adevărat cămin.

***

McDonald’s este prima şi singura companie americană care a deschis un lanţ de restaurante în România. Compania deţine 63 de restaurante în 21 de oraşe – 27 de restaurante în Bucureşti şi 36 în restul ţării, primind zilnic peste 140.000 de clienţi. McDonald’s angajează peste 3.600 de oameni în România şi s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai buni angajatori români.