“11plus1 independent / contemporan” continuă și în stagiunea 2018-2019 la Teatrul Național Craiova

0
383

Teatrul Național “Marin Sorescu” anunță o nouă sesiune de înscrieri în programul “11plus1 independent/contemporan”. Apelul a fost deschis pe 15 iunie, iar artiștii independenți din toată țara pot trimite propuneri până pe 15 iulie 2018, primul spectacol din cele 12 care vor fi selecționate urmând să aibă loc în octombrie. “11plus1” înseamnă 6 spectacole de teatru create de companii independente și 6 spectacole de dans contemporan, pe care publicul le va vedea în stagiunea 2018-2019 la Teatrul Național “Marin Sorescu”.

Primul spectacol “11plus1”, în octombrie, la sala Studio

Cele 6 spectacole de teatru și 6 de dans contemporan selectate vor fi prezentate în stagiunea 2018-2019 la Teatrul Național “Marin Sorescu”, Sala Studio, începând cu luna octombrie, iar lista câștigătorilor va fi făcută publică pe 25 august 2018.

Prima ediție “11plus1” a adus pe scena craioveană spectacole din cele mai diverse

București, Târgu Mureș, Iași, Cluj sunt orașele din care au ajuns la Craiova artiști, regizori, coregrafi, actori în prima ediție a programului.

Spectacole de dans fizic, spectacole-documentare ce au încercat să redea percepția persoanelor cu autism, comedii pe tema rasismului, spectacole puzzle de sunet, text și video-proiecții, spectacole despre experiența maternității și condiția femeii în societatea actuală, au fost câteva dintre subiectele abordate în stagiunea 2017-2018 în seria de spectacole “11plus1”.

“11plus1”, o rampă de lansare pentru artiștii independenți

Programul “11plus1 independent / contemporan” a debutat în stagiunea 2017-2018 fiind creat cu scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan.

“11plus1”  este gândit să funcționeze ca o rampă de lansare pentru artiștii independenți, ce vor avea ocazia să se manifeste pe scena Teatrului Național. În același timp, publicul craiovean va fi expus unor reprezentații culturale alternative, multe dintre acestea,  cu impact educativ, un important aspect fiind faptul că în orașul Craiova scena de dans contemporan este inexistentă. Proiectul va reuni la Craiova artiști, regizori, coregrafi, dansatori, actori din toată țara creând un mediu cultural divers.

OPEN-CALL “11plus1” în stagiunea 2018-2019

Naţionalul craiovean a anunțat deschiderea celei de-a doua sesiuni de înscrieri în programul “11plus1 independent /contemporan”. Cele 6 spectacole de teatru și 6 de dans contemporan selectate vor fi prezentate în stagiunea 2018-2019 la Teatrul Național “Marin Sorescu”, Sala “Ion D. Sîrbu”.

Înscrierea se face prin completarea formularului:https://goo.gl/forms/t6hMa0z4YNrNPYip1

CALENDAR OPEN-CALL
– start înscrieri: 15 iunie
– deadline înscrieri: 15 iulie, ora 23:59
– anunț câștigători: 25 august

Condiții de participare:
Spectacolele trebuie să se încadreze într-un buget de 4.500 lei brut (transport, cazare, onorarii)
Spectacolele nu trebuie să aibă în distribuție actori ai Teatrului Național “Marin Sorescu”.
Spectacolele de teatru trebuie să aparțină unor companii independente.
Spectacolele de dans pot fi atât producții independente cât și ale unor instituții publice.
*transmiterea informațiilor în altă formă decât cea solicitată nu vor fi luate în considerare
**înscrierea în programul “11plus1” presupune implicit că spectacolul se pretează/ ori poate fi adaptat condițiilor tehnice existente, în caz contrar va fi exclus din program.

*contact info: pr@tncms.ro