Poliţiştii locali, fără muşchi şi fricoşi

0
305

Un consilier local a găsit punctul slab al Poliţiei Locale Craiova: agenţii sunt cam pirpirii la înfăţişare. Şi pentru că deţin mai multe oase decât masă musculară, le cam lipseşte curajul să se impună în faţa scandalagiilor, care, în schimb, pot să-şi arate muşchii peste tot.

Consilierului municipal PSD Dan Magla i-a venit ideea să facă o radiografie Poliţiei Locale Craiova ca să vadă de ce străzile sunt pline de scandalagii, în ciuda faptului că avem destul de mulţi agenţi plătiţi din bani publici care ar trebui să-i calmeze. Fiecare persoană purtătoare de chipiu, de sex masculin sau feminin, a fost pusă sub observaţie de medicul din Consiliul Local Municipal Craiova. La sfârşit, Dan Magla a pus şi diagnosticul: malnutriţie în grup. “Fenomenul infracţional stradal şi comportamentele groteşti au început, din păcate, să ia o amploare incredibilă. Poliţia Locală nu are, deocamdată, instrumentul necesar pentru a acţiona. Angajaţii nu au curajul şi nici forţa să poată să întreprindă acţiuni pe stradă, pentru că, de ce să nu recunoaştem, nici poliţiştii noştri nu arată aşa cum ar trebui să arate pentru a le impune respectul celor certaţi cu legea”, a fost concluzia pe care consilierul le-a împărtăşit-o colegilor.

Dan Magla

Consilierul Dan Magla recomandă mai multă masă musculară

Pentru că nu i-au ieşit la cântar kilogramele, consilierul Magla a propus să fie aduşi câţiva “tipi” fioroşi la înfăţişare care să rezolve cazurile disperate din stradă. În opinia social-democratului, un astfel de ins ar trebui să aibă tupeu pentru a replica agresorilor, dar şi muşchii adecvaţi pentru a trece la acţiune. “Ar fi bine dacă s-ar înfiinţa acele brigăzi de intervenţie rapidă. Adică să fie nişte băieţi mai bine hrăniţi, mai bine dotaţi – mă refer la musculatură. Într-un cuvânt, să fie nişte indivizi care să aibă posibilitatea de a pune un pic de ordine în oraş”, a spus Magla. Propunerea sa a rămas fără ecou. Deşi se afla în sală, directorul Poliţiei Locale Craiova, Tavi Mateescu, nu a răspuns acestei provocări. Acesta a intervenit, totuşi, pe finalul şedinţei pentru a motiva de ce poliţiştii nu mai pot fi dotaţi nici măcar cu pistoale. Armele nu au mai putut fi achiziţionare, potrivit directorului, din cauză că nici o firmă nu a venit cu o ofertă în acest sens.

Ultima ispravă cu poliţiştii locali craioveni

Ultima găselniţă a Primăriei Craiova în ceea ce-i priveşte pe poliţiştii locali din subordine a fost pusă în aplicare cu o săptămână înainte de Zilele oraşului. Mai mulţi agenţi au fost mobilizaţi să însoţească echipele de funcţionari, ai Primăriei şi ai Regiei de Termoficare, care au mers din casă în casă pentru a recupera debitele la căldură. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, debitorii nu s-au mai uitat la muşchii poliţiştilor, le-au trântit uşa în nas şi au sucit şi cheia de două ori. Prezenţa agenţilor la uşa oamenilor a fost incriminată a doua zi, considerându-se că bieţii poliţişti au fost folosiţi pe post de sperietori. Dar Regia de Termoficare a contrazis şi acest aspect, recunoscând că, în urma acestei acţiuni în forţă, nici prezenţa oamenilor în uniformă nu a ajutat foarte mult, încasările rămânând la acelaşi stadiu modest, din zilele obişnuite.