Acțiuni ale polițiștilor craioveni pentru siguranța elevilor

0
406

Având în vedere necesitatea, identificată de polițiștii de proximitate din Craiova, de a intensifica activitățile preventive și de informare a elevilor din unitățile școlare preuniversitare din Craiova, în perioada 25 – 27 aprilie a.c., a fost organizată o amplă activitate la care au participat polițiști de la toate secțiile de poliție din Craiova, precum și polițiști de la formațiunile de poliție rutieră. Oamenii legii s-au întâlnit cu elevi, profesori, au participat la ședințe cu părinții, dar au verificat și zonele adiacente unităților de învățământ, iar elevii care chiuleau au fost duși la ore.

Scopul acestei acțiuni a fost creșterea gradului de siguranță și liniște publică în incinta și în zona unităților școlare din Craiova, atât prin efectuarea de controale în ceea ce privește modul de asigurare cu pază și/sau sisteme de supraveghere a unităților de învățământ, monitorizarea și controlul traficului rutier în zonele frecventate de copii, cât și verificarea legalității funcționării agenților economici cu puncte de lucru în zonele școlilor.

În plus, polițiștii au acționat și pentru prevenirea absenteismului școlar, în cele trei zile fiind depistați 39 de elevi care se aflau în alte locuri decât sălile de curs, aceștia fiind conduși la unitățile școlare de care aparțin.

În același timp, au fost organizate întâlniri cu elevii și cadrele didactice, polițiștii participând la 141 de activități în cadrul orelor de curs, dar și la 35 de ședințe cu profesorii, diriginți și părinți. În timpul acestor discuții, au fost abordate subiecte ce țin de prevenirea delicvenței juvenile, dar și de diminuarea riscului cu care se confrumtă minorii de a cădea victime diferitelor forme de infracționalitate, fiind distribuite peste 1000 de pliante și afișe cu sfaturi preventive.

„Pentru sancționarea abaterilor contravenționale constatate în timpul activităților executate, polițiștii au aplicat 192 de amenzi, din care 150 la regimul circulației pe drumurile publice, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la suma de 45.640 lei”, a declarat agent principal Mihaela Gîrd, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj, precizând că activități de acest gen vor continua și în perioada următoare.