Festivitatea de premiere a olimpicilor de la Muzică

0
414

Ieri, în Sala de spectacole a Liceului de Arte “Marin Sorescu” din Craiova s-a desfăşurat premierea laureaţilor participanţi la faza naţională a Olimpiadei de Interpretare vocală, Instrumentală şi Studii teoretice muzicale. Elevii craioveni s-au prezentat foarte bine, obţinând mai multe distincţii (un premiu I, trei premii II, un premiu III şi o menţiune). 

Festivitatea a debutat cu discursul preşedintelui Comisiei de organizare, lect.univ.dr. Gabriel Zamfir, manger al Filarmonicii “Oltenia” din Craiova, care le-a urat participanţilor, “chiar dacă nu aţi câştigat, mergeţi mai departe, deoarece nu ştiţi ce vă poate oferi viaţa”. Apoi, cei mai buni zece premianţi au susţinut scurte recitaluri, la secţiunile la care au participat, în final venind premierea. Faza naţională a Olimpiadei a fost organizată la Craiova după 18 ani. Lotul craiovean a fost compus din opt reprezentanţi ai Liceului de Arte “Marin Sorescu”, şapte dintre ei obţinând premii. “A fost o competiţie reuşită, una plină de suspans, datorită concurenţei, toţi elevii fiind foarte bine pregătiţi. Au fost acordate 201 de premii, cinci fiind acordate de Universitatea din Craiova, patru de Filarmonica “Oltenia”, trei de către sindicatele din învăţământ şi unul de către “Rotary Club” din Bucureşti. Ne bucurăm că am avut, printre laureaţi, elevi craioveni şi sunt convinsă că toţi participanţii, din toată ţara, au plecat cu impresii plăcute de la Craiova”, a precizat prof. Lucia Croitoru, director al Liceului de Arte “Marin Sorescu”. Premianţii craioveni sunt următorii: premiul I – Ştefan Preduleac, Ioana Nedelcu; premiul al II-lea – Diana Oşca, Ana Găman şi Miruna Dascălu; premiul al III-lea – Diana Păceană, iar menţiune – Ştefania Mitrică. Federaţia sindicatelor Libere din Învăţământ – Filiala Dolj a acordat două premii, unul Mariei Voropciuc, din Satu Mare, cel de-al doilea lui Ştefan Preduleac, din Craiova.

 

Emoţii peste emoţii

Emoţiile au fost foarte mari, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Cu doi dintre participanţi am stat şi noi de vorbă. “Nici acum nu îmi trece emotivitatea. A fost un concurs foarte greu, deoarece concurenţa a fost foarte puternică şi nici nu ştiai cum se poate face diferenţa. Pentru mine este o mare realizare şi voi continua pe acest drum” – Diana Oşca, laureată, în decursul anilor, a mai multor competiţii de acest gen, la “Canto”; “Pentru mine înseamnă foarte mult acest premiu, fiind primul la acest nivel de Olimpiadă şi sincer nu mă aşteptam. A fost o concurenţă extraordinară, mai ales că noi ne cunoaştem şi suntem prieteni, iar cei mai de temut sunt din Bucureşti, Iaşi, Cluj” – Ştefan Preduleac. Aceleaşi emoţii şi din partea profesorilor. “Anul acesta, am făcut parte din comisia de organizare şi jurizare la “Canto” şi pot spune că a fost o competiţie foarte strânsă şi imprevizibilă, deoarece toţi copii au fost extraordinari, asrtfel că ne-a fost greu să-i departajăm, doar micile detalii făcând diferenţa. Dacă s-ar fi putut, cu toţii meritau premii” – prof. Adrian Ghidiceanu, de la Liceul de Arte “Marin Sorescu”.